Stellantis - Auto Hold i tempomat aktywny

Kszychu

Pionier e-mobilności
Ja w kwietniu jeździłem Astrą elektryczną był automatyczny tempomat i działał spoko, ale przez ten brak autoholda parę razy miałem stresujące sytuacje. Na światłach po zatrzymaniu dociskałem hamulec do podłogi i wtedy trzymał hamulec do momentu aż nacisnąłem gaz

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Ja mam e208 i mam automatyczny tempomat. Działa spoko.

Ev3

Pionier e-mobilności
Ja w kwietniu jeździłem Astrą elektryczną był automatyczny tempomat i działał spoko, ale przez ten brak autoholda parę razy miałem stresujące sytuacje. Na światłach po zatrzymaniu dociskałem hamulec do podłogi i wtedy trzymał hamulec
Generalnie tak właśnie działa Auto Hold w wielu autach...
Pytanie również w Pandzie/eC3?

Vicek

Użytkownik
Ta najmniejsza platforma Stellantisa to straszna technologiczna bieda. Ale w sumie to auta miejskie.
Dopiero w tej 54kWh (Avenger, Mokka, Corsa, 600, 208) są opcje adaptacyjnego tempomatu, chociaż nie znalazłem info czy z funkcją stop&go.

Ev3

Pionier e-mobilności
Ta najmniejsza platforma Stellantisa to straszna technologiczna bieda. Ale w sumie to auta miejskie.
I właśnie w mieście Auto Hold jest najbardziej potrzebny.

Kszychu

Pionier e-mobilności
Generalnie tak właśnie działa Auto Hold w wielu autach...
Pytanie również w Pandzie/eC3?
Myślałem że bardziej chodzi Ci o coś typu OPD. Ja jechałem nówką która wyjechała z salonu i nic nie musiałem ustawiać. Hamulec w podłogę po prostu działał. Jeżeli nie ma tego w Pandzie, to moim zdaniem woła to o pomstę do nieba

Ev3

Pionier e-mobilności
Myślałem że bardziej chodzi Ci o coś typu OPD.
Wręcz przeciwnie, to mi nie jest do niczego potrzebne, a czasem wręcz przeszkadza.
Ja jechałem nówką która wyjechała z salonu i nic nie musiałem ustawiać. Hamulec w podłogę po prostu działał. Jeżeli nie ma tego w Pandzie, to moim zdaniem woła to o pomstę do nieba
Ano.

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Dopiero w tej 54kWh (Avenger, Mokka, Corsa, 600, 208) są opcje adaptacyjnego tempomatu, chociaż nie znalazłem info czy z funkcją stop&go.
Wydaje mi się, że tak. Jak nie zapomnę, to przetestuję na e208 przy najbliższej okazji.

LPGczyEV

Zadomawiam się
w Corsie GS niestety nie ma ACC w standardzie, w cenniku jest wylistowana taka opcja:
Tempomat adaptacyjny Stop&Go (z funkcją zatrzymania)
dostyepny tylko w wersji GS za 5400 z Matrixami
1753717979344.png
Taka ciekawostka z ASO: na początku ok 2020 roku jak Stellantis wprowadzał BEVy na rynek, to ACC często było w niskich wersjach wyposażenia, żeby zwabić klientów. w kolejnych latach, obcinają wyposażenie i dziwnie pakietują, np w wersji Yes teraz nie ma pakietu zimowego, czy kamery cofania.