Stellantis - Auto Hold i tempomat aktywny

Kszychu

Pionier e-mobilności
Ja w kwietniu jeździłem Astrą elektryczną był automatyczny tempomat i działał spoko, ale przez ten brak autoholda parę razy miałem stresujące sytuacje. Na światłach po zatrzymaniu dociskałem hamulec do podłogi i wtedy trzymał hamulec do momentu aż nacisnąłem gaz

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Ja mam e208 i mam automatyczny tempomat. Działa spoko.

Ev3

Pionier e-mobilności
Ja w kwietniu jeździłem Astrą elektryczną był automatyczny tempomat i działał spoko, ale przez ten brak autoholda parę razy miałem stresujące sytuacje. Na światłach po zatrzymaniu dociskałem hamulec do podłogi i wtedy trzymał hamulec
Generalnie tak właśnie działa Auto Hold w wielu autach...
Pytanie również w Pandzie/eC3?

Vicek

Użytkownik
Ta najmniejsza platforma Stellantisa to straszna technologiczna bieda. Ale w sumie to auta miejskie.
Dopiero w tej 54kWh (Avenger, Mokka, Corsa, 600, 208) są opcje adaptacyjnego tempomatu, chociaż nie znalazłem info czy z funkcją stop&go.

Ev3

Pionier e-mobilności
Ta najmniejsza platforma Stellantisa to straszna technologiczna bieda. Ale w sumie to auta miejskie.
I właśnie w mieście Auto Hold jest najbardziej potrzebny.

Kszychu

Pionier e-mobilności
Generalnie tak właśnie działa Auto Hold w wielu autach...
Pytanie również w Pandzie/eC3?
Myślałem że bardziej chodzi Ci o coś typu OPD. Ja jechałem nówką która wyjechała z salonu i nic nie musiałem ustawiać. Hamulec w podłogę po prostu działał. Jeżeli nie ma tego w Pandzie, to moim zdaniem woła to o pomstę do nieba

Ev3

Pionier e-mobilności
Myślałem że bardziej chodzi Ci o coś typu OPD.
Wręcz przeciwnie, to mi nie jest do niczego potrzebne, a czasem wręcz przeszkadza.
Ja jechałem nówką która wyjechała z salonu i nic nie musiałem ustawiać. Hamulec w podłogę po prostu działał. Jeżeli nie ma tego w Pandzie, to moim zdaniem woła to o pomstę do nieba
Ano.

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Dopiero w tej 54kWh (Avenger, Mokka, Corsa, 600, 208) są opcje adaptacyjnego tempomatu, chociaż nie znalazłem info czy z funkcją stop&go.
Wydaje mi się, że tak. Jak nie zapomnę, to przetestuję na e208 przy najbliższej okazji.

LPGczyEV

Zadomawiam się
w Corsie GS niestety nie ma ACC w standardzie, w cenniku jest wylistowana taka opcja:
Tempomat adaptacyjny Stop&Go (z funkcją zatrzymania)
dostyepny tylko w wersji GS za 5400 z Matrixami
1753717979344.png
Taka ciekawostka z ASO: na początku ok 2020 roku jak Stellantis wprowadzał BEVy na rynek, to ACC często było w niskich wersjach wyposażenia, żeby zwabić klientów. w kolejnych latach, obcinają wyposażenie i dziwnie pakietują, np w wersji Yes teraz nie ma pakietu zimowego, czy kamery cofania.

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Wydaje mi się, że tak. Jak nie zapomnę, to przetestuję na e208 przy najbliższej okazji.
No więc przetestowałem dzisiaj w swoim e208 z włączonym adaptacyjnym tempomatem. Jak samochód przed się zatrzyma, to też mój całkiem się zatrzymuje i zaciąga postojowy. Jak samochód przed rusza, to zwalnia postojowy i też rusza.