Generalnie tak właśnie działa Auto Hold w wielu autach...Ja w kwietniu jeździłem Astrą elektryczną był automatyczny tempomat i działał spoko, ale przez ten brak autoholda parę razy miałem stresujące sytuacje. Na światłach po zatrzymaniu dociskałem hamulec do podłogi i wtedy trzymał hamulec
I właśnie w mieście Auto Hold jest najbardziej potrzebny.Ta najmniejsza platforma Stellantisa to straszna technologiczna bieda. Ale w sumie to auta miejskie.
Myślałem że bardziej chodzi Ci o coś typu OPD. Ja jechałem nówką która wyjechała z salonu i nic nie musiałem ustawiać. Hamulec w podłogę po prostu działał. Jeżeli nie ma tego w Pandzie, to moim zdaniem woła to o pomstę do niebaGeneralnie tak właśnie działa Auto Hold w wielu autach...
Pytanie również w Pandzie/eC3?
Wręcz przeciwnie, to mi nie jest do niczego potrzebne, a czasem wręcz przeszkadza.Myślałem że bardziej chodzi Ci o coś typu OPD.
Ano.Ja jechałem nówką która wyjechała z salonu i nic nie musiałem ustawiać. Hamulec w podłogę po prostu działał. Jeżeli nie ma tego w Pandzie, to moim zdaniem woła to o pomstę do nieba
Wydaje mi się, że tak. Jak nie zapomnę, to przetestuję na e208 przy najbliższej okazji.Dopiero w tej 54kWh (Avenger, Mokka, Corsa, 600, 208) są opcje adaptacyjnego tempomatu, chociaż nie znalazłem info czy z funkcją stop&go.
No więc przetestowałem dzisiaj w swoim e208 z włączonym adaptacyjnym tempomatem. Jak samochód przed się zatrzyma, to też mój całkiem się zatrzymuje i zaciąga postojowy. Jak samochód przed rusza, to zwalnia postojowy i też rusza.Wydaje mi się, że tak. Jak nie zapomnę, to przetestuję na e208 przy najbliższej okazji.