Strzały przy skręcaniu kołami

PawelY

Zadomawiam się
Ogolnie oficjalne przepisy wewnetrzne sa bardzo restrykcyjne. Gdyby sie wglebic to bysmy nie wykonwali wielu napraw ze wzgledu na modyfikacje nie-Teslowe.

Klikanie przy ruszaniu to w wiekszosci przypadkow tylko nasmarowanie piast i po problemie :)
Powiedz mi proszę, bo zastanawiają mnie dwie sprawy.
1. Czemu nie mogę umówić w aplikacji kolejnej wizyty i czy ma to związek z odmowa naprawy.
2. Czy jak założę oryginalne felgi to serwis mnie przyjmie czy powiedzą że nie bo wcześnie byłem na nie Teslowych.

Inną sprawą jest fakt że nie był problem z rozmiarem felg bo te dobierałem tak żeby były identyczne jak oryginał tylko brak znaczka tesli.

Więc nie była to jakaś duża modyfikacja.

Dla mnie jest to o tyle problem ze każdy wyjazd to jest konieczność brania całego dnia wolnego że względu na odległość do serwisu.

Pozdrawiam

grzkas

Fachowiec
U mnie w Tm3 wymieniono dolne whacze , choć się nie skarżyłem i nie zgłaszalem , wymieniono wiązkę w klapy bagażnika , u choć się nie prosiłem. A przy tym tolerowano moje przeróbki, więc mogę mieć dobre zdanie, pomimo małych potknięć. Jak zawieruszenie sie plastikowego podszybia po naprawie wężyka spryskiwacza. Ale mają kociął, bo Telsi przybywa a serwisów nie .
Wymienili bo pewnie zauwazyli w trakcie generalnej inspekcji, ktora wiekszosc serwisow robi poprostu rutynowo, zeby zmiejszyc ilosc wizyt - naprawmy wszystko za jednym razem zeby klient nie musial wracac kilka razy. Wiazka bagaznika to jest tzw recall - obowiazkowo wszystkie M3 wyprodukowane do praktycznie koncowki 2020 roku musza miec sprawdzona wiazke bagaznika, jesli jest zolty pasek na kablu coax z kamery cofania to jest do wymiany, jesli nie, montuje sie takie gumowe usztywnienie. Wezyk spryskiwacza zapewne sie zerwal podczas naprawy wahaczy gornych przod (charakterystyczne skrzypienie jakby stare lozko lub drewniane drzwi w horrorach). Typowe bolaczki Tesli M3.

Bronek

Pionier e-mobilności
:) sam zrobilem lepsze zabezpiecznie tego zagiecia przewidując gdzie może sie złamać, bo na początku byoa tylko informacja.
Naprzwa serwisu mobilnego (lampa) i ta wiązka kosztowala mnie ponowną zabawę z podnosnikami bo moja (teraz syna) nie miała elektryki klapy. Serwisant na szczęście nic nie popsuł ale nie podłączył bo nie mógł
Moja robota patrząc na to wzmocnienie Tesli nie jest tak ładna ale o wiele skuteczniejsza :) Wtedy jeszcze nie bylo elektryki klapy, później ją zrobiłem na dwa silowniki lepsza od ówczesnego teslowskiego z jednym
Wężyk spryskiwacza to X Plaidzie był przyciśniety plastikiem, a to byl pierwszy wypust Plaidów do EU i grudniowa śnieżyca. Naprawiłem w Ciechocinku wracając do Kolobrzegu po odbiorze kierujac się mocą bo niewiele widziałem.

grzkas

Fachowiec
Powiedz mi proszę, bo zastanawiają mnie dwie sprawy.
1. Czemu nie mogę umówić w aplikacji kolejnej wizyty i czy ma to związek z odmowa naprawy.
2. Czy jak założę oryginalne felgi to serwis mnie przyjmie czy powiedzą że nie bo wcześnie byłem na nie Teslowych.

Inną sprawą jest fakt że nie był problem z rozmiarem felg bo te dobierałem tak żeby były identyczne jak oryginał tylko brak znaczka tesli.

Więc nie była to jakaś duża modyfikacja.

Dla mnie jest to o tyle problem ze każdy wyjazd to jest konieczność brania całego dnia wolnego że względu na odległość do serwisu.

Pozdrawiam
Jaka jest usterka?
Jaki jest blad przy umawianiu wizyty?
Nie moga odmowic, bo jesli nieoryginalne felgi byly przyczyna odmowy wizyty, a teraz masz oryginalne to musza Cie przyjac.

grzkas

Fachowiec
:) sam zrobilem lepsze zabezpiecznie tego zagiecia przewidując gdzie może sie złamać, bo na początku byoa tylko informacja.
Naprzwa serwisu mobilnego (lampa) i ta wiązka kosztowala mnie ponowną zabawę z podnosnikami bo moja (teraz syna) nie miała elektryki klapy. Serwisant na szczęście nic nie popsuł ale nie podłączył bo nie mógł
Moja robota patrząc na to wzmocnienie Tesli nie jest tak ładna ale o wiele skuteczniejsza :) Wtedy jeszcze nie bylo elektryki klapy, później ją zrobiłem na dwa silowniki lepsza od ówczesnego teslowskiego z jednym
Wężyk spryskiwacza to X Plaidzie był przyciśniety plastikiem, a to byl pierwszy wypust Plaidów do EU i grudniowa śnieżyca. Naprawiłem w Ciechocinku wracając do Kolobrzegu po odbiorze kierujac się mocą bo niewiele widziałem.

Na filmie jest M3, wezyk mogl byc rowniez przycisniety podczas naprawy wahaczy.
Poki co nie mielismy zadnego zwrotu po modyfikacji na gumowe wzmocnienie, wiec mysle, ze to dziala. Jak kto woli :)

PawelY

Zadomawiam się
Jaka jest usterka?
Nie moga odmowic, bo jesli nieoryginalne felgi byly przyczyna odmowy wizyty, a teraz masz oryginalne to musza Cie przyjac.
Zakładałem ten wątek więc na początku masz zgłoszoną usterkę i film.
W aplikacji brak jest możliwości zgłoszenia czegokolwiek do serwisu wyświetla mi się tylko ostatnia wizyta
Jaka jest usterka?

Attachments

• Screenshot_20230830_220002_Tesla.jpg
    Screenshot_20230830_220002_Tesla.jpg
    256,2 KB · Liczba wyświetleń: 11

grzkas

Fachowiec
Zakładałem ten wątek więc na początku masz zgłoszoną usterkę i film.
W aplikacji brak jest możliwości zgłoszenia czegokolwiek do serwisu wyświetla mi się tylko ostatnia wizyta
AA ok, myslalem, ze to juz zostalo wyjasnione :)

Dziwne, sprobuj moze odinstalowac i zainstalowac aplikacje ponownie? Czesto to dziala.

Bronek

Pionier e-mobilności
Na filmie jest M3, wezyk mogl byc rowniez przycisniety podczas naprawy wahaczy.
Poki co nie mielismy zadnego zwrotu po modyfikacji na gumowe wzmocnienie, wiec mysle, ze to dziala. Jak kto woli :)
Wężyk to w Xie fabrycznie walnięty.

Ad rem dziwne że nie możesz edytować wizyty? Taka edycja wiąże się ze zmianą terminu. Mozna tez anulowac i zrobic nową

6a8

Posiadacz elektryka
AA ok, myslalem, ze to juz zostalo wyjasnione :)

Dziwne, sprobuj moze odinstalowac i zainstalowac aplikacje ponownie? Czesto to dziala.
Nie wiem czy to może pomóc w takim przypadku, ale zdarza się na androidzie, że pomaga wyczyszczenie pamięci podręcznej aplikacji.