Stuki z przedniego zawieszenia - TM3LR

Michal

Moderator
O naprawie zawieszenia nie słyszałem żeby trzeba było dwa razy.
@Bronek tobie zrobili zawieszenie od razu? Po co musiałeś wracać?

nyknow

Fachowiec
Niestety, tego pewnie nie zalatwisz. I z przykroscia stwierdzam ze wiekszosc osob jezdzi dwa albo wiecej razy do jednej naprawy.
Ok ;) - ważne żeby nie znaleźć się w tej większości ;)

Bronek

Pionier e-mobilności
Za
O naprawie zawieszenia nie słyszałem żeby trzeba było dwa razy.
@Bronek tobie zrobili zawieszenie od razu? Po co musiałeś wracać?
Wracam, bo wymiana wiązki fotela się nie udała (zamówili nie tą co trzeba)
Zawieszenie chyba robili z rozpaczy, że nie mają co robić i aby coś robić, bo głupio nic nie robić?
A wymienili dół, a nie to co ogół skrzypi czyli góra (dziwił się nawet facet oddający auto).
Pewnie przesmarowali górę, bo tym razem widzę w specyfikacji te dwie śruby co trzymają przegub.
A moze coś tam było nie tak?
Nie wzbudzają wielkiego zaufania, ale ja mam szczęście, że w sumie tyle lat a auto ok. Nawet ten komunikat o awarii w w wiązki? Czyli awarii pasa lewego się już przestał pojawiać ze strachu przed serwisem.

nyknow

Fachowiec
Bez zmian, dalej klika. Ale inne tematy przy okazji ogarnięte, więc wizyta udana.
Sam to spróbuję ogarnąć.
Aha no to słabo - a co ostatecznie robili?
Btw w aplikacji, umawiając spotkanie, ustawiłem termin i mam szacunkowe koszty jakieś 1300pln i to mam możliwość zaakceptować - ktoś to mial
I akceptował i potem go zafakturowali? Bo jak dla mnie to jest w ramach gwarancji do zrobienia przy 7000 km

nyknow

Fachowiec
dzownię na infolinię serwis i rozmawiam z Panem ktory w tym serwisie na radzymińskiej nie pracuje i nie przebywa fizycznie tylko działa jako takie wsparcie (infolinia) no i mowi ze roznie moze być - że moze trzeba bedzie auto zostawić a moze nie itd. :) trochę tak śmiesznie no ale moze i tak rzeczywiscie własnie jest śmiesznie że nic nie wiadomo. jesli by auto mialo zostac to albo zastepcze bedzie albo nie :) kurcze fajnie to jest wszystko tam zorganizowane - luzik

z wyceną to mozna akceptować a potem i tak jak sie zakwalifikuje to bedzie na gwarancji

nie chce mi sie do tego seriwsu jechac bo cos czuję że bedzie to tylko i wyłącznie wycieczka nic więcej

krzyss

Pionier e-mobilności
dzownię na infolinię serwis i rozmawiam z Panem ktory w tym serwisie na radzymińskiej nie pracuje i nie przebywa fizycznie tylko działa jako takie wsparcie (infolinia) no i mowi ze roznie moze być - że moze trzeba bedzie auto zostawić a moze nie itd. :) trochę tak śmiesznie no ale moze i tak rzeczywiscie własnie jest śmiesznie że nic nie wiadomo. jesli by auto mialo zostac to albo zastepcze bedzie albo nie :) kurcze fajnie to jest wszystko tam zorganizowane - luzik

z wyceną to mozna akceptować a potem i tak jak sie zakwalifikuje to bedzie na gwarancji

nie chce mi sie do tego seriwsu jechac bo cos czuję że bedzie to tylko i wyłącznie wycieczka nic więcej
Jesli maja czesci i sa w stanie naprawic do 4h to siedzisz i czekasz, jesli ma trwac dluzej to daja auto zastepcze. Z tym ze raz naprawa trwala 5h i nie dostalem auta zastepczego, a drugim razem trwala 3h i dostalem auto.

Ja na dłużej nigdy nie musiałem zastawiać, ale osoby co czekaja np. tygodniami na wymiane baterii dostala na caly ten czas TM3P tylko z wlaczonymi ograniczeniami vmax itp.

Michal

Moderator
Jak naprawa trwa dłużej niż chyba 2 godziny, to dostajesz kod na Ubera 320 zł na 24h. Ja czekając pojechałem Uberem coś tam pozałatwiać i na obiad.

krzyss

Pionier e-mobilności
Jak naprawa trwa dłużej niż chyba 2 godziny, to dostajesz kod na Ubera 320 zł na 24h. Ja czekając pojechałem Uberem coś tam pozałatwiać i na obiad.
A to chyba to sie zmienia caly czas... mi raz zwyczajnie powiedzieli zebym wrocil za 4h i ze nie maja auta zastepczego. A innym razem "wybłagałem" :D kodu nigdy nie dostalem, ale w sumie ja w serwisie to byłem 3 razy z czego raz naprawili mi od reki spryskiwacze. A zadnych powaznych napraw nie wykonywali...

Michal

Moderator
Zapytałem o auto zastępcze (chciałem się przejechać TMY), a dostałem kod :p