SuC Gdańsk - plotki

Pleśniak

Posiadacz elektryka
Lepszym miejscem byłby np Auchan w Gdańsku Osowa, sporo dróg przecina, blisko skrzyżowania z s6. Wybór Rumii w sytuacji, gdy ktoś wybiera się na zachód nową s6 jest strzałem w kolano, chyba, że planują dodatkowe suc w Gdańsku blisko tras.
Przecież planują SuC przy Auchan w Gdańsku - tuż przy obwodnicy. Ale pewnie i tak ktoś powie, że słaba lokalizacja :D

piotrazz

Posiadacz elektryka
Przecież planują SuC przy Auchan w Gdańsku - tuż przy obwodnicy. Ale pewnie i tak ktoś powie, że słaba lokalizacja :D
Planują od wielu lat ;-) 🤣

piotrpo

Pionier e-mobilności
Zawsze będzie ktoś, kto będzie twierdził, że jest lepsza lokalizacja.
Akurat ta Rumska jest taka sobie. Z kilku możliwych kierunków tranzytowych obsłuży wyłącznie wycieczki na Hel. Jakakolwiek lokalizacja przy obwodnicy Trójmiasta byłaby lepsza. W rejonie Gdyni ideałem byłoby postawienie czegoś w pobliżu węzła S6/S7. W Gdańsku węzeł południe (S6, A1, S7). Ale jak na razie nie ma żadnej, więc każda się przyda.

pd1804

Posiadacz elektryka
W Rumii 6 stanowisk już stoi i według lokalnego portalu otwarcie to kwestia tygodni. Niestety Gdańsk na mapie Tesli zmienił się cichaczem z "In Development" z powrotem na "Supercharger Voting Winner" :(

Last edited:

pd1804

Posiadacz elektryka
Edytowałem posta. Wyleciał w sensie, że z oficjalnej ikony SuC (takiej samej jak np w Koszalinie) zmienili z powrotem na "Voting Winner". Jak dla mnie to krok w tył i oznaka jakichś problemów/opóźnień.

Jogur

Fachowiec
W Rumii 6 stanowisk już stoi i według lokalnego portalu otwarcie to kwestia tygodni. Niestety Gdańsk na mapie Tesli zmienił się cichaczem z "In Development" z powrotem na "Supercharger Voting Winner" :(

ktoś tam mówił/pisał, że nie ma miejsca na 12, że może tam inaczej fajki wstawią - dla mnie z tego zdjęcia wynika, że kabelek pod fajkę jest na tych 2 "dziwacznych" miejscach

1739954984175.png