SuC Gdańsk - plotki

Pepek

Posiadacz elektryka
Dawno nic tu nie nie aktualizowano. Znalazłem taką ciekawostkę sprzed prawie roku. Może ktoś ustali czy to pod SuC Gdańsk Auchan. Budowa infrastruktury powinna już chyba trwać.
To jest Gdańsk Auchan, ale wątpię, żeby to było pod SuC. Jestem w tych okolicach co tydzień i od "dostępnej" strony nic nie widać - ale od tyłu marketów jest tam mnóstwo terenów pod magazyny, itp. (m.in. Leroy tam zwiększa tereny magazynowe), więc to może tam coś się działo/dzieje.

aadam75

Zadomawiam się

Pepek

Posiadacz elektryka
Bardzo możliwe, że to przypadek w GD. Natomiast Wejherowo to jednak Tesla i parking Auchan. https://wyszukiwarka.gunb.gov.pl/zgloszenie/61834954-8965-4bcb-8fe6-e7091153db7f/
Nie wiem czy jest sens zakładać kolejny wątek - SuC Wejherowo, bo blisko i pomorskie.
Po pierwsze - nie Wejherowo, a Rumia - drobna, ale jednak różnica. ;)
Po drugie - dobrze, że się pojawi, ale jednak słaba lokalizacja IMO - Auchan Gdańsk przy S7 i S6, tuż przy węźle, świetne miejsce również dla tranzytu.
Auchan Rumia - kiedyś był przy DK6, ale obecnie S6 odbija na zachód dużo wcześniej (na wysokości "początku" Gdyni), więc to już jest tylko droga wojewódzka. Dla jadących na Władek, Hel, itp. - spoko i nawet po drodze. Ale dla tranzytu np. Szczecin-W-wa to już duże odbicie i dość słabo. Na szczęście dla mnie non-problem - mieszkając w 3city tej ładowarki użyję pewnie z raz na 5 lat. ;)

aadam75

Zadomawiam się
Och, mój błąd. Przepraszam Rumię i Wejherowo. Sam SuC typowo dla kierunku Władek i Hel. Raczej też nie dla mnie bo jestem z Gdańska.

kubatar

Pionier e-mobilności
Rumia czy Wejherowo nie wyklucza Gdańska. W EU są dość gęsto stawiane te SuC wiec w PL nie wykluczył bym w przyszłości takiego scenariusza. Zwłaszcza że widać że Tesla i Auchan w PL mają się ku sobie. To jest jeden z niewielu płomyków nadziei na naszym rynku EV

wojtkow

Pionier e-mobilności
Pewnie rozbudowują przyłącze pod wydane warunki przyłączenia uwzględniające Superchargery
Równie dobrze może to być inny operator, sama Energa czy Orlen (to jedna grupa) albo w ogóle ktoś trzeci.

kubatar

Pionier e-mobilności
Równie dobrze może to być inny operator, sama Energa czy Orlen (to jedna grupa) albo w ogóle ktoś trzeci.
Biorąc pod uwagę inne lokalizacje to Auchan chyba ma jakas umowe o współpracy z Teslą. Na przykladach z innych miast opieram swoje przewidywania. Orlen ma raczej inna strategię w zakresie EV (o ile to jest strategia a nie jedynie dzialanie marketingowe) i skupia sie na inwestycjach w swoich likalizacjach. Energa natomiast po przejeciu przez orlen nie ma wlasnej strategii w zakresie EV.

AntoniFerdynand

Posiadacz elektryka
Rumia czy Wejherowo nie wyklucza Gdańska. W EU są dość gęsto stawiane te SuC wiec w PL nie wykluczył bym w przyszłości takiego scenariusza. Zwłaszcza że widać że Tesla i Auchan w PL mają się ku sobie. To jest jeden z niewielu płomyków nadziei na naszym rynku EV

Masz rację - za 5-10 lat może się tak zdarzyć że będą 2 SuC w rejonie 3-miasta