SuC Legnica

GrzesiekG

Posiadacz elektryka
Nie chcę ciągnąć "poza tematem", ale nie rozumiem, czemu nie ogarniacie miejscówek (docelowych) z możliwością ładowania? To już nie jest żaden folklor - nawet zwykłe pensjonaty mają wallbox'a, albo przynajmniej pozwalają podłączyć swoją cegłę. SuC służą do ładowania w trasie, a Destination Chargery - na miejscu (docelowym).

krzyss

Pionier e-mobilności
Nie chcę ciągnąć "poza tematem", ale nie rozumiem, czemu nie ogarniacie miejscówek (docelowych) z możliwością ładowania? To już nie jest żaden folklor - nawet zwykłe pensjonaty mają wallbox'a, albo przynajmniej pozwalają podłączyć swoją cegłę. SuC służą do ładowania w trasie, a Destination Chargery - na miejscu (docelowym).
Mi ostatnio typ zaproponowal ladowanie za 250.- :)
Podziekowalem he he.

Miliwolt

Nowy na Forum
SuC służą do ładowania w trasie, a Destination Chargery - na miejscu (docelowym).
tak być powinno, tymczasem w tym chorym kraju cena na ładowarce DC (SuC) jest niższa niż cena na ładowarce AC. I to nie jest kwestia tego, że na SuC jest dumping cenowy tylko na innych ładowarkach jest zdzierstwo.
"Stacja ładowania AC" to jest fancy gniazdko i nic więcej a prąd w hurcie czy nawet w taryfie dla ładowarek publicznych jest o 50% tańszy niż to co w ramach usługi ładowania AC się sprzedaje

rompik

Zadomawiam się
tak być powinno, tymczasem w tym chorym kraju cena na ładowarce DC (SuC) jest niższa niż cena na ładowarce AC. I to nie jest kwestia tego, że na SuC jest dumping cenowy tylko na innych ładowarkach jest zdzierstwo.
"Stacja ładowania AC" to jest fancy gniazdko i nic więcej a prąd w hurcie czy nawet w taryfie dla ładowarek publicznych jest o 50% tańszy niż to co w ramach usługi ładowania AC się sprzedaje
Dokladnie tak! Poza cena samego ladowania w hotelu to obecnie relatywnie niewiele z nich taka usluge oferuje. I sam hotel tez zwykle jest 2x 3x drozszy od reszty. OK, zwykle standard tez jest odpowiedio wyzszy ale nie kazdy musi nocowac w "Golebiewskim". Np w takiej Czarnej Gorze zaden z hoteli nie ma takiej mozliwosci.

aadamuss

Pionier e-mobilności
Czasami/zazwyczaj zostawiam auto I idę gdzieś w góry z noclegiem. Wtedy ładowanie to misja 😀

GrzesiekG

Posiadacz elektryka
W takim razie źle Was zrozumiałem - odczytałem, że nie ma gdzie się naładować, a nie że jest drożej, niż na SuC :)

Zazwyczaj korzystam z takiego ładowania w Czechach i tam proponowane ceny są (dla mnie) rozsądne: np. 12CZK/kWh za ilość jaką pokazała aplikacja Tesli.