SUC Poznań południe

Rakiet

Posiadacz elektryka
Tyle zapewnień, zapowiedzi i przewidywań, ile widziałem na ten temat, to szkoda gadać. Żeby zrealizować to w taki sposób, musieliby mieć poważne uzasadnienie — w przeciwnym razie działają na szkodę spółki (koszty przyłącza, dzierżawa itd., a do tego świadomie rezygnują z zysku).

TomRS

Pionier e-mobilności
Tyle zapewnień, zapowiedzi i przewidywań, ile widziałem na ten temat, to szkoda gadać. Żeby zrealizować to w taki sposób, musieliby mieć poważne uzasadnienie — w przeciwnym razie działają na szkodę spółki (koszty przyłącza, dzierżawa itd., a do tego świadomie rezygnują z zysku).
Zobaczymy - teoretycznie najlepszy moment na otwarcie (wakacje) jest właśnie teraz. Choć ja nastawiam się na to, że swój wyjazd wrześniowy będę znów musiał opędzić Ionity i Greenway.

nabrU

Moderator
Żeby zrealizować to w taki sposób, musieliby mieć poważne uzasadnienie — w przeciwnym razie działają na szkodę spółki (koszty przyłącza, dzierżawa itd., a do tego świadomie rezygnują z zysku).

Załóżmy, że inwestor (Tesla) wykonał już wszystko (a na to właśnie wygląda) i problemem jest przyłącze, albo polska buchalteria, to o jakim działaniu na szkodę spółki czy kosztach przyłącza mowa?

Rakiet

Posiadacz elektryka
Załóżmy, że inwestor (Tesla) wykonał już wszystko (a na to właśnie wygląda) i problemem jest przyłącze, albo polska buchalteria, to o jakim działaniu na szkodę spółki czy kosztach przyłącza mowa?
Zakładamy, że stacja otrzymała zielone światło od UDT i ma już uruchomione przyłącze, a jedynym powodem jej braku działania jest celowe opóźnienie uruchomienia – bez jakiejkolwiek rozsądnej przyczyny.

Edit: Odnosiłem się bezpośrednio do wpisu, że wszystkie zostaną uruchomione jednocześnie w q4 2025

swietyPiotr

Fachowiec
Ja tez rzucilem tu na forum o SuC, ze otworza je wszystkie razem.
Obstawialem, ze sa dofinansowane przez EU, a dotacja wymaga oby byly ogolnodostepne.
Nie chca otwierac jedenej ogolnodostepnej lokalizacji, bo byloby to i smieszne i niepoważne. Wiec buduja ich kilka, w roznych czesciach kraju, a jak beda gotowe, to te z przylaczami v4 otworza dla wszystkich.
Ale to caly czas gdybanie... Cos jednak jest na rzeczy, bo taka Rumia to juz chyba pol roku stoi (oczywiście caly czas cos domaluja, cos doloza.. Pozory budowy, ale gotowe juz jest od dawna... Troche dlugo porownujac do historii innych SuC).
Z drugiej strony... W Poznaniu, ale tez w Ostrodzie czy na mopie przy s7 (Lutowo? Jakos tak) stoi Greenway. W pokrowcu... Zaraz pokrowiec bedzie trzeba wymienic, bo ze starosci sie juz zniszczyl...

slaveq

Pionier e-mobilności
A lokalizacja Lidla po ile potrafią stać nieotwarte? A u mnie Biedronka stoi od pół roku jak nie lepiej. To jest Polska, tutaj wszystko powoli.

Wiadomo może na ile SuC dostali unijne dotacje? To przynajmniej będziemy wiedzieć mniej więcej kiedy otworzą.

TomRS

Pionier e-mobilności
A lokalizacja Lidla po ile potrafią stać nieotwarte? A u mnie Biedronka stoi od pół roku jak nie lepiej. To jest Polska, tutaj wszystko powoli.

Wiadomo może na ile SuC dostali unijne dotacje? To przynajmniej będziemy wiedzieć mniej więcej kiedy otworzą.
Lidle i Biedronki mogą mieć inną taktykę - przepis nakazuje posiadanie ładowarek przy większym parkingu, ale nie precyzuje , że muszą być czynne ;) no chyba, że się mylę ;)

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022