Wina TuskaJezeli tak sie stanie to bedzie to jakas profanacja i pytanie dlaczego tak![]()
Wina TuskaJezeli tak sie stanie to bedzie to jakas profanacja i pytanie dlaczego tak![]()
Zobaczymy - teoretycznie najlepszy moment na otwarcie (wakacje) jest właśnie teraz. Choć ja nastawiam się na to, że swój wyjazd wrześniowy będę znów musiał opędzić Ionity i Greenway.Tyle zapewnień, zapowiedzi i przewidywań, ile widziałem na ten temat, to szkoda gadać. Żeby zrealizować to w taki sposób, musieliby mieć poważne uzasadnienie — w przeciwnym razie działają na szkodę spółki (koszty przyłącza, dzierżawa itd., a do tego świadomie rezygnują z zysku).
Żeby zrealizować to w taki sposób, musieliby mieć poważne uzasadnienie — w przeciwnym razie działają na szkodę spółki (koszty przyłącza, dzierżawa itd., a do tego świadomie rezygnują z zysku).
Zakładamy, że stacja otrzymała zielone światło od UDT i ma już uruchomione przyłącze, a jedynym powodem jej braku działania jest celowe opóźnienie uruchomienia – bez jakiejkolwiek rozsądnej przyczyny.Załóżmy, że inwestor (Tesla) wykonał już wszystko (a na to właśnie wygląda) i problemem jest przyłącze, albo polska buchalteria, to o jakim działaniu na szkodę spółki czy kosztach przyłącza mowa?
Lidle i Biedronki mogą mieć inną taktykę - przepis nakazuje posiadanie ładowarek przy większym parkingu, ale nie precyzuje , że muszą być czynneA lokalizacja Lidla po ile potrafią stać nieotwarte? A u mnie Biedronka stoi od pół roku jak nie lepiej. To jest Polska, tutaj wszystko powoli.
Wiadomo może na ile SuC dostali unijne dotacje? To przynajmniej będziemy wiedzieć mniej więcej kiedy otworzą.