Suc Rumia

Kazek

Fachowiec
Na polskie warunki 12 stanowisk jest ok. Jeśli samochodów będzie przybywać nic nie stoi na przeszkodzie aby za rok wybudować kolejne lokalizacje w Gdańsku czy w Gdyni. W Markach przy salonie Tesli jest 14 stanowisk i tam faktycznie często jest komplet, ale ładuje się tam poza "Kowalskim" dużo taksówkarzy i często auta demo z salonu. W Szczecinie jest 12 i rzadko bywa tam więcej jak 4 auta w jednym czasie. Tesla nie ma problemu aby w Polsce stawiać więcej superchargerów, problem jest w tym aby dostać w rozsądnej lokalizacji moc przyłączeniową na poziomie 2 MVA i to jest problem który spowalnia budowę nowych lokalizacji.
12 słupków koło 800kW moc przyłączeniowa. Przynajmniej w PL. Wg Tesli to na 95% czasu wystarcza, żeby auto ograniczało moc a nie słupek.

umcus

Pionier e-mobilności
Może strzelę sobie w stopę ale, ale zdradzę kilka myków jak się robi tam w okolicy gęsto. Jak jedziesz od Kasprowicza, to skręcaj w Przy Agorze, potem Wrzeciono, Balcerzaka, Nocznickiego, Zgrupowania AK Kampinos. 2 opcja to na rondzie przy metrze jedziesz w LEWO, potem w prawo w kierunku wielopoziomowego p+r i dalej już wiadomo. 3 opcja to po skręcie w Marii Wittek jak jest lewoskręt zawalony w kierunku Galerii, to dajesz w prawo do Nocznickiego i tam szybka zawrotka ;-D. 4 opcji nie testowałem po uruchomieniu sygnalizacji ale można pojechać właśnie tam Nocznickiego, Książąt Mazowieckich do zgrupowania AK>
No 2 już jeździłem. 3 opcję wykorzystałem, jak się zamyśliłem na prawym przed rondem i już nie miałem jak się przebić na lewy (przy policji nie wypadało ciąć w poprzek pasów na lewy ;) ). Ale 1 to nie znałem, szacun :)

Tyle, że wiesz, chodzi o to, żeby przyjezdni nie stali tam, Auchan jest lepszym wyborem ;)

qb4hkm

Pionier e-mobilności
^^ Panowie, piszecie w wątku SuC Rumia, tym za Trójmiastem, tam jest galeria "Port Rumia", nie Młociny :p
Ojtam, ojtam...
Tyle, że wiesz, chodzi o to, żeby przyjezdni nie stali tam, Auchan jest lepszym wyborem ;)
Wiem, to też dla mnie spoko opcja jest. Tym bardziej że szykuje się nowa trasa między S8 i S7. Wspomnień czar, dieselem głównie tam jeździłem się tankować po taniości XD.

sd tosia

Fachowiec
Mam zdjęcie z tego samego miejsca
1739472900509.png
Obszedłem całość i z przeciwnej strony chyba jest jeszcze jeden beton pod SC. Jakoś cofnięty, z tego miejsca go nie widać. Albo mi się już w głowie miesza. Szkoda, że nie zrobiłem zdjęcia z tamtej strony. Wyłamywał się ewidentnie z widocznego rzędu.