SuC Szczecin

nabrU

Moderator
W artykule potwierdza to jedynie jakiś pasjonat. Gdzie Tesla potwierdza że to v4?

To jak będzie to V4 to będzie też dostępny dla nie-Teslowych EV.

P.S. Kiepski ten niemiecki SuC o mocy 150W, o którym wspominają w artykule ;)

KrzyCh

Pionier e-mobilności
W artykule potwierdza to jedynie jakiś pasjonat. Gdzie Tesla potwierdza że to v4?
To zdanie “Outlet Park ani Tesla nie potwierdzają inwestycji, ale budowa już się zaczęła, a na tablicy informacyjnej przed ogrodzeniem możemy znaleźć informację, że inwestorem jest Tesla. “ mówi o tablicy budowlanej, w której Tesla jest określona jako inwestor. Nawet nie wiemy czy “dziennikarz” zapytał Teslę.
Poniżej fotka i link do szczegółów i dyskusji na https://supercharge.info/map?siteID=7752.
Była chyba też gdzieś tu na forum.
O V4 się nie wypowiadam - może po kształcie fundamentów prefabrykowanych da się rozpoznać, albo co. To spekulacja, ale gdybym był na miejscu Tesli to bym instalował v4 tam gdzie dostaną dopłaty. A dostaną przy głównych szlakach TEN-T. Był o tym wątek też.

1711697258356.jpeg

kubatar

Pionier e-mobilności
Tego nie kwestionuje że to Tesla. Przywołałem jednak treść artykułu że Tesla tego nie potwierdza. Nie spotkałem się jeszcze nigdzie w mediach że to ma być V4 stąd moje pytanie czy gdzieś był taki komunikat?
To byłby pierwszy SuC z V4.
Niemcy powinni mieć komfortowy dojazd nad Polskie morze (przynajmniej na zachodnie wybrzeże).