Supercharger Białystok

solik

Pionier e-mobilności
jak sie to czyta to sie smiac chce, powiedz posiadaczowi ICE ze musisz miec glejt zeby wjechac na ladowarke bo zamknieta xD

jest ladowarka, jest, w godzinach urzedowania galerii, ojtam

krzyss

Pionier e-mobilności
Na niektorych SuC jest PIN ktory sie podaje zeby wjechac. Tez by mogli tak ogarnac.
Ale zasadniczo pomysl i stalowania SuC w centrach handlowych jest do d… w Rumunii tez tak buduja…

Na niektorych SuC jest PIN ktory sie podaje zeby wjechac. Tez by mogli tak ogarnac.
Ale zasadniczo pomysl i stalowania SuC w centrach handlowych jest do d… w Rumunii tez tak buduja…
W naszym kraju trzeba się cieszyć z czegokolwiek bo fajnie, że komuś się chciało. Zawsze będzie narzekanie, bo jak postawisz w Galerii to źle bo nie ma dostępu 24h i jak jesteś tylko przejazdem to musisz wjechać do Centrum. Postawisz przy trasie szybkiego ruchu to źle, bo nic tam nie ma, często nawet kibla, i mieszkając w danym mieście musisz wyjechać na trasę żeby sobie podładować samochód. Zawsze są jakieś negatywy. Dopóki u nas w kraju nie będzie kilkudziesięciu takich Superchargerów to nie ma co wybrzydzać. Narazie popyt jest większy niż podaż, jak role się odwrócą to dowiemy się które lokalizacje są bardziej korzystne i dochodowe, a które nie. Na pewno Alfa jest lepszą lokalizacją w Białymstoku niż porównując Warszawski Supercharger, który jak dla mnie to mógłby nawet nie istnieć bo jego użyteczność jest bliska zeru.

danielm

Pionier e-mobilności
już to mówiłem ale... to galeria walczyła o to zeby mieć supercharger. ktoś im nie wytłumaczył że to bez sensu

krzyss

Pionier e-mobilności
W naszym kraju trzeba się cieszyć z czegokolwiek bo fajnie, że komuś się chciało. Zawsze będzie narzekanie, bo jak postawisz w Galerii to źle bo nie ma dostępu 24h i jak jesteś tylko przejazdem to musisz wjechać do Centrum. Postawisz przy trasie szybkiego ruchu to źle, bo nic tam nie ma, często nawet kibla, i mieszkając w danym mieście musisz wyjechać na trasę żeby sobie podładować samochód. Zawsze są jakieś negatywy. Dopóki u nas w kraju nie będzie kilkudziesięciu takich Superchargerów to nie ma co wybrzydzać. Narazie popyt jest większy niż podaż, jak role się odwrócą to dowiemy się które lokalizacje są bardziej korzystne i dochodowe, a które nie. Na pewno Alfa jest lepszą lokalizacją w Białymstoku niż porównując Warszawski Supercharger, który jak dla mnie to mógłby nawet nie istnieć bo jego użyteczność jest bliska zeru.
Warszawski to nawet nie wiem po co jest… moze wlasciciel ma S z darmowym ladowaniem…

Michal

Moderator
Warszawski jest zajęty praktycznie zawsze, więc po coś tam chyba stoi. Obstawiam taksówki z darmowym ładowaniem i Daniela z YT ;)

Michal

Moderator
właściciel to hotel 5cio gwiazdkowy, jak sie buduje taki hotel to sie stawia wszystko co najdroższe, bez względu na to czy najlepsze
Właściciel to Państwo Polskie - jak się ma tłum przydupasów do naładowania kasą, to się stawia wszystko co najlepsze...

cooler

Pionier e-mobilności
Heh, właśnie się ładuję, do 242kW jak kiedyś w Rumunii to trochę brakuje (164kW i rośnie, gdy wskazałem trasę nie miał kiedy się nagrzać), pewnie dlatego iż na 6 stanowisk 4 zajęte :) Ale i tak kurcze mega radocha gdy w moim rodzinnym mieście SC jest wcześniej niż w dużo większych miastach, w dodatku V3 więc chwila i można zasuwać dalej.
Oby coś z SC ruszylo w PL, jeszcze Kraków, Gdańsk i na MOPach i da się jeździć.

Last edited:

danielm

Pionier e-mobilności
Heh, właśnie się ładuję, do 242kW jak kiedyś w Rumunii to trochę brakuje 164kW i rośnie, gdy wskazałem trasę nie miał kiedy się nagrzać), pewnie dlatego iż na 6 stanowisk 4 zajęte :) Ale i tak kurcze mega radocha gdy w moim rodzinnym mieście SC jest wcześniej niż w dużo większych miastach, w dodatku V3 więc chwila i można zasuwać dalej.
Oby coś z SC ruszylo w PL, jeszcze Kraków, Gdańsk i na MOPach i da się jeździć.
V3 to zysk 2-4 minut w porównaniu z V2 więc dłużej wjeżdzasz do galerii ale fajnie że działa i fajnie że zajęte 4 stanowiska, czyli było potrzebne