danielm
Pionier e-mobilności
* nie dotyczy TesliSredni czas odbioru ladowarki to 18 miesiecy![]()
* nie dotyczy TesliSredni czas odbioru ladowarki to 18 miesiecy![]()
To, kurde, wcale nie jest śmieszne.. po prawie 2 latach stania te urządzenia zapewne wymagają porządnego serwisu. A może i zezłomowania..Sredni czas odbioru ladowarki to 18 miesiecy![]()
w dodatku koszt samej ładowarki to powyżej 100tys zł. koszt 2 stanowisk superchargera v2 to 100tys dolców. ten sprzęt powinien chodzić 24h na dobe żeby mieć szanse się kiedykolwiek zwrócić. opóźnianie przeglądów powinno skończyć się w sądzie.To, kurde, wcale nie jest śmieszne.. po prawie 2 latach stania te urządzenia zapewne wymagają porządnego serwisu. A może i zezłomowania..
I jeszcze jedno: kiedyś uruchamiałem ploter, kupiony za drobne >100k zł. Uniwerek kupił go, bo ktoś miał pomysła.. a potem pudła z tym sprzętem (jednostka główna, stojak, i jakaś drobnica) leżały na magazynie, bo nie było komu się nim zająć.
Producent zastrzegł sobie, że jeśli nabywca w ciągu miesiąca nie uruchomi dziada, to można go pocałować w 4 litery jeśli chodzi o gwarancję. Ciekawe, jak jest z tymi cierpliwie czekającymi na cud ładowarkami 🤣 🤣
Pozdrawiam
https://supercharge.info/charts zjedź na sam dół tam masz superchargery na świecie czekające na zgody/wybudowanieW kwestii czasu odbioru/uruchomienia mistrzem jest chyba stacja Greenway w Łyszkowicach - niedługo miną 2 lata, odkąd rozbudowali punkt i nadal czeka.
Skaner swego też musiałem 'wdrażać', kolejny zakup za pierdylion pieniędzy (ten akurat się przydał). I się okazało, że miał wadę - nie można było go poprawnie skalibrować. Przyjechał serwis, rozłożył grata na elementy, a ja zobaczyłem elektronikę tego cuda - to była manufaktura na płytce drukowanej(...)
jak pracowałem na uczelni jako informatyk, uczelnia kupiła jakieś skanery A1 bo sobie wymyśliła zrobienie cyfrowej biblioteki. 2 tygodnie szkolenia z obsługi tego badziewia polegające na instalacji oprogramowania do zabawy kolorkami, jasnością itp. koszt nawet nie chce wiedzieć. nie było to do niczego używane bo nie nadawało się do książek
Wygląda na to iż dopiero zaczęli ten Białystok (9 days, stan: construction), więc nie wiadomo kiedy będzie. Z drugiej strony wygląda że nic nowego nie robią w Polsce oprócz Białegostoku (chyba że nie umiem przeczytać tych wykresów)