Od jakiegoś czasu - a TMY użytkuję od całych trzech tygodni
- słyszę w układzie klimatyzacji dosyć denerwujący świst / świergot. Trudno go opisać. Przypomina mi dźwięk jakiegoś przeciągu, tak jakby wiatr wiał i lekko wył... Aby nie testować moich zdolności literackich, spróbowałem nagrać ten dźwięk. Nagranie załączam (poprzez link do Dropbox) do tego postu. Nagrywałem dyktafonem z komórki i na ulicy (odgłosy przejeżdżających aut), ale da się usłyszeć ten "świergot".
https://www.dropbox.com/s/irhpijifpk1msqy/swisty TMY.m4a?dl=0
Odgłos pojawia się co jakieś 40 - 90 sekund. Nie jest to praca wiatraka (ten pracuje OK, a poza tym odgłos byłby jednostajny i stały). Nie jest to też dźwięk zamykania obiegu powietrza, czy też kierowania lameli nawiewu na określony kierunek nawiewu. Miałem wrażenie, że przez dwa dni było bez tego dźwięku kiedy jeździłem na trybie ręcznym klimatyzacji, ale dzisiaj jak włączyłem AUTO to odgłos powrócił i już został także, gdy wróciłem na tryb ręczny.
Problem dotyczy kabiny pasażerskiej (wnętrza).
Wiem, że auto jest na gwarancji, ale: (i) do serwisu daleko, oraz (ii) z dźwiękami to zawsze jest trudno wskazać co jest problemem (mechanik ASO nic nie usłyszy
, a poza tym zazwyczaj warunki gwarancji wyłączają problemy akustyczne z zakresu gwarancji). Może ktoś z Was ma jakieś typowanie, albo napisze mi, że to 100% normalne w Tesli?
https://www.dropbox.com/s/irhpijifpk1msqy/swisty TMY.m4a?dl=0
Odgłos pojawia się co jakieś 40 - 90 sekund. Nie jest to praca wiatraka (ten pracuje OK, a poza tym odgłos byłby jednostajny i stały). Nie jest to też dźwięk zamykania obiegu powietrza, czy też kierowania lameli nawiewu na określony kierunek nawiewu. Miałem wrażenie, że przez dwa dni było bez tego dźwięku kiedy jeździłem na trybie ręcznym klimatyzacji, ale dzisiaj jak włączyłem AUTO to odgłos powrócił i już został także, gdy wróciłem na tryb ręczny.
Problem dotyczy kabiny pasażerskiej (wnętrza).
Wiem, że auto jest na gwarancji, ale: (i) do serwisu daleko, oraz (ii) z dźwiękami to zawsze jest trudno wskazać co jest problemem (mechanik ASO nic nie usłyszy