Szacowany termin dostawy, a odbiór

Szatan

Posiadacz elektryka
Wiecie może kiedy pojawi się informacja o numerze VIN na stronie zamówienia?
Drugie pytanie to kiedy Tesla się kontaktuje w sprawie podpisana umowy czy zapłaty za auto? Jest to jakoś zaraz przed odbiorem czy jak auto jest jeszcze z drodze?

krzyss

Pionier e-mobilności
Wiecie może kiedy pojawi się informacja o numerze VIN na stronie zamówienia?
Drugie pytanie to kiedy Tesla się kontaktuje w sprawie podpisana umowy czy zapłaty za auto? Jest to jakoś zaraz przed odbiorem czy jak auto jest jeszcze z drodze?
Vin podaja zazwyczaj jak auto jedzie juz ciezarowka do salonu, albo jak juz w nim jest. W sprawie odbioru jak zloza dokumenty o alcyze to sie odzywaja.

Szatan

Posiadacz elektryka
Masz zamówione SR+ czy LR? Jak SR+ to którego zamawiałeś?
Może ktoś zrezygnuje z SR+ zamówione na sierpień :)

Widziałem ze pojawiły się te LR na chwile ale mnie osobiście nie interesują bo chce skorzystać z dopłaty 18,500zl aż szkoda brać coś droższego niż 225tys i nie załapać się.
Celuje w TMY za 2-3lata jak podaż się zwiększy bo jak na razie różnica między TM3 SR+ a TMY trudna do przełknięcia dla mnie

pigs

Zadomawiam się
LR że stocku z Chin. Liczę na to, że dopłaty do firm będą jak w zeszłym roku, czyli koszt a nie cena brutto (czyli bez odliczonego VAT).

gim-kg

Pionier e-mobilności
Widziałem ze pojawiły się te LR na chwile ale mnie osobiście nie interesują bo chce skorzystać z dopłaty 18,500zl aż szkoda brać coś droższego niż 225tys i nie załapać się.
Celuje w TMY za 2-3lata jak podaż się zwiększy bo jak na razie różnica między TM3 SR+ a TMY trudna do przełknięcia dla mnie
Gdzie planujesz nakleić naklejkę?

gim-kg

Pionier e-mobilności
Jak będzie trzeba to zaraz obok naklejki sponsorowane z 500+ :poop:
Ciekawe jak będą egzekwować obecność naklejki
Jakoś za tą naklejkę „sponsorowane z 500+” nikt ci nie płaci.
Powtorzę co napisałem pod innym postem:
To jest Polska właśnie.... i kombinowanie, zamiast zrobić jak powinno być.
Takie mają wymagania, podpisujesz umowę, zgadzasz się na warunki. Jakby Orlen napisał, że zapłaci 781,25 zł miesięcznie jeżeli ktoś będzie woził logo firmy z tylu przy tablicy rejestracyjnej to wszyscy by się rzucili i nie patrzyliby, że to Orlen. Nie było by kombinowania...
NFOŚIGW finansuje program, który ma na celu wspieranie elektromobilnosci. Taka naklejka to też forma reklamy. Osoby niezainteresowane BEV nawet nie wiedzą, że istnieją dotacje. Może jak zobaczą taką naklejkę, wejdą na stronę funduszu i się zainteresują. Z tego co wiem w Czechach też są samochody oznaczone.
Jeżeli ktoś nie chce naklejki, to nie zgłasza się do programu dotacji a nie jakieś tam kombinacje...
@Master ma naklejkę i nie kombinuje. Tak powinno być.