Szkło ochronne

churro

Zadomawiam się
czyli producent opracował ekran z krystalicznie czystą jakością, 4K, działający w temperaturach od minus pierdyliarda do plus pierdyliarda, a my go będziemy poprawiać kawałkiem plastiku za kilka zł :)
producent auta nic nie opracował tylko kupił od innego producent, a poza tym korzystam ze szkieł do innych sprzętów i te wszystkie ekrany retina/super amoled nie tracą nic na jakości przez "kawałek plastiku za kilka zł".

danielm

Pionier e-mobilności
producent auta nic nie opracował tylko kupił od innego producent, a poza tym korzystam ze szkieł do innych sprzętów i te wszystkie ekrany retina/super amoled nie tracą nic na jakości przez "kawałek plastiku za kilka zł".
a jak ten kawałek plastiku będzie się zachowywał w różnych temperaturach? jak wpłynie na chłodzenie ekranu?

solik

Pionier e-mobilności
mialem 3 lata szklo hartowane spigena na ekranie, moze i paluchy bylo widac slabiej i w sloncu czytelnosc wieksza ale.. w sloncu i tak jezdze w okularach przeciwslonecznych, folia dodatkowo troche psuje ostrosc czcionek, przed oddaniem auta i zdjeciu folii z ekranu powiedzialem "wooow, jakie ostre wszystko"

takze ja juz nie zakladam w HL, uprzedzajac - bylo zalozone dobrze, bylo dedykowane do TM3 i spigen dodaje specjalna ramke i narzedzia, nie da sie tego zle zalozyc

to ma sens w jakims budowalnym wozie bo juz nawet crafter ma tablet, w Tesli ekran jest dobrej jakosci i normalne paznokcie nawet nic mu nie zrobia (nie to co w Qashqaiu gdzie od paznokci po 2 latach ekran wyglada dramatycznie)

danielm

Pionier e-mobilności
mialem 3 lata szklo hartowane spigena na ekranie, moze i paluchy bylo widac slabiej i w sloncu czytelnosc wieksza ale.. w sloncu i tak jezdze w okularach przeciwslonecznych, folia dodatkowo troche psuje ostrosc czcionek, przed oddaniem auta i zdjeciu folii z ekranu powiedzialem "wooow, jakie ostre wszystko"

takze ja juz nie zakladam w HL, uprzedzajac - bylo zalozone dobrze, bylo dedykowane do TM3 i spigen dodaje specjalna ramke i narzedzia, nie da sie tego zle zalozyc

to ma sens w jakims budowalnym wozie bo juz nawet crafter ma tablet, w Tesli ekran jest dobrej jakosci i normalne paznokcie nawet nic mu nie zrobia (nie to co w Qashqaiu gdzie od paznokci po 2 latach ekran wyglada dramatycznie)
tak apropo, miałem ponad 5 lat model 3 SR+ z piano black który okleiłem na biało wszędzie, konsola środkowa, drzwi, nawet wokół ekranu gumowe coś na biało. przed sprzedażą to zostało zdjęte i nawet mi się spodobało jak originalnie to wyglądało kiedyś

solik

Pionier e-mobilności
to jak z zabawkami u kotow - wystarczy schowac na pol roku do szafy, potem wyjac i znowu ciesza :)

zibizz1

Pionier e-mobilności
, a my go będziemy poprawiać kawałkiem plastiku za kilka zł :)
Kupiłem do Y szkło od spiegen, na duży ekran do Xa kosztował chyba 300zl dlatego już nie kupiłem.
I na tej podstawie stwierdzam że nie warto nic nakładać. Takie antyrefleksyjne troszkę rozmywa, ale przyjemnej palec po nim się ślizga.

michal.s

Zadomawiam się
Ja poprosiłem o naklejenie folii matowej na oba ekrany przy okazji przyciemniania szyb.
Dla mnie mega sprawa - bez folii bardzo odbijały się promienie słoneczne, a z matową folią wszystko czytelne.
Może jakość wyświetlacza trochę na tym ucierpiała, bo nie ma takiej jakości jak wcześniej, ale brak odbijania promieni słonecznych i brak "palcowania" są dla mnie ważniejsze :)

North

Zadomawiam się
Ja też od 3 lat mam szkło naklejone Spigen - chyba rzeczywiście trochę jakość ucierpniała, ale znacznie mniej się palcuje i mniej się odbija słońce. Może po 3 lata spróbuje zdjąć i sprawdzić jeszcze raz jak będzie:)