Dzięki. Będzie to samochód rodzinny więc wolę się nie bawić w rozbitki. W takim razie Tesla wjedzie przy kolejnej zmianie samochodu za kilka lat.Bywają TMY SR za około 200 tys ale raczej nie mniej.
Możesz sobie poszukać na mojej stronce ze stopki po kliknięciu w link MY. Niestety są tam też jakieś głupoty w stylu 20 000 z Danii.
Niby zdarzały się tańsze auta z Francji ale z tego co pamiętam oni tam mają jakieś duże dopłaty, które musiałbyś zwrócić eksportując auto, więc musiałbyś się zorientować.
Moim zdaniem jeśli znajdziesz w takich cenach, to będą to raczej rozbitki z USA po szkodzie całkowitej.
Prawda, takich samochodów powinno być całkiem sporo.Szukałbym teraz z filtrem na Francję i Belgię, średnio co noc podpalają ponad tysiąc samochodów to może jakaś Model Y RWD się trafi, tym bardziej że statystyki nie mówią o aktach wandalizmu typu wybite szyby, cięcie piłą mechaniczną lub inne mechaniczne, a takich może być jeszcze więcej.
Najtaniej co widziałem to za około 166k z Norwegii, ale do tego dojdzie cło 10% no i koszty sprowadzenia.Dzięki. Będzie to samochód rodzinny więc wolę się nie bawić w rozbitki. W takim razie Tesla wjedzie przy kolejnej zmianie samochodu za kilka lat.
Moge skorzystać z tej wyższej dopłaty na kartę dużej rodziny ale to i tak wychodzi mi 225-27=198k zł więc sporo ponad budżet (który pierwotnie był na poziomie 140k).
Prawda, takich samochodów powinno być całkiem sporo.
Ok, ważne pytanie przy okazji. Jak ściągasz na osobę prywatną z Norwegii to tylko cło do opłacenia czy jeszcze VAT do tego?W mojej aplikacji są też auta z Norwegii z doliczonym cłem i VATem.
I Cło, chyba ze produkcja DE ale nie sadze zeby Ci sie udalo wyrwac.Ok, ważne pytanie przy okazji. Jak ściągasz na osobę prywatną z Norwegii to tylko cło do opłacenia czy jeszcze VAT do tego?
Z tego co wiem Norwegia jest poza Unia więc zawsze się płaci Vat i CłoZ tym cłem, to nie jestem pewny akurat, bo Tesla ma chyba jakiś tam papier, że jest niby wyprodukowana w EU i wtedy może da się to jakoś obejść ale nie jestem pewny. Z tego co pamiętam VAT trzeba zapłacić.
Trzeba miec homologacje przy odprawie na granicy. Jesli w niej bedzie zapis ze wyprodukowano w EU to nie ma problemu.Z tym cłem, to nie jestem pewny akurat, bo Tesla ma chyba jakiś tam papier, że jest niby wyprodukowana w EU i wtedy może da się to jakoś obejść ale nie jestem pewny. Z tego co pamiętam VAT trzeba zapłacić.