Adi

Zadomawiam się
Co Wy z tą cewką?
Nie ma cewki i tyle. To mit jak amelinium w j polskim. I grafen w szczepionikach
.. Grzanie bębna wynika tylko z sumy temperatury zwojów

I jeszcze inaczej
Kurcze, chyba masz rację :), że wzrost temperatury wynika z sumy temperatur zwojów.

Właśnie zrobiłem doświadczenie z przedłużaczem i dwoma watomierzami na początku i na końcu przedłużacza + obciążenie 2kW i wyniki na watomierzach były takie same czy to przy zwiniętym przedłużaczu czy rozwiniętym.

ELuk

Pionier e-mobilności
Ja miałem latem taki problem we Francji, że podłączyłem się standardowym evse do zwykłego gniazdka, ale zabrakło mi 2 m, wiec użyłem 30 m przedłużacza. Oczywiście nie chciało mi się go rozwijać.
Po 30 min miałem komunikat w aplikacji Tesli o obniżeniu mocy ładowania, poszedłem sprawdzić co się dzieje i… przedłużacz był gorący tak, że chwycić nie mogłem.
Po odłączeniu, rozwinięciu i ponownym starcie ładowania problemu grzania już nie było. Tak że tego 😎

usrobo

Posiadacz elektryka
1647277201437.png

kaziwich

Posiadacz elektryka
Ja miałem latem taki problem we Francji, że podłączyłem się standardowym evse do zwykłego gniazdka, ale zabrakło mi 2 m, wiec użyłem 30 m przedłużacza. Oczywiście nie chciało mi się go rozwijać.
Po 30 min miałem komunikat w aplikacji Tesli o obniżeniu mocy ładowania, poszedłem sprawdzić co się dzieje i… przedłużacz był gorący tak, że chwycić nie mogłem.
Po odłączeniu, rozwinięciu i ponownym starcie ładowania problemu grzania już nie było. Tak że tego 😎
Dokladnie. Mialem to samo w Polsce ( mimo ze prad mamy z wegla a nie z atomu ;)

pluto

Pionier e-mobilności
TNT by FedEX

tomwroclaw

Fachowiec
Jak mogę zamówić Wallboxa od TESLI? Pisałem maila ale brak odpowiedzi, dodzwonić się standardowo nie mogę. Czy jak do nich podjadę w wawie to jest opcja kupienia na miejscu?