Stef

Nowy na Forum
Poradźcie proszę co robić. Odebrałem trzy tygodnie temu TM3 LR. Zadowolenie z zakupu i wrażenia z użytkowania super. Dzisiaj wybraliśmy się pierwszy raz w dłuższą trasę trasę z trzema ładowaniami na SuC. Po pierwszym naładowaniu w Lućmierzu ledwie odjechałem zawiesiły się kamery, zapaliły kontrolki od ciśnienia opon oraz hamulca postojowego, które co jakiś czas zapalały się i gasły i wysiadło LTE, zawiesiła się navi, wyskoczył komunikat że wzywanie SOS nie działa i należy skontaktować się z serwisem. Zatrzymałem się, zrobiłem miękki restart, pomogło. Po następnym ładowaniu w Kostomłotach sytuacja się powtórzyła. Ponownie restart pomógł. Za trzecim razem ten sam problem pojawił z kolei kiedy dojeżdżaliśmy do SuC w drodze powrotnej. Nie wiem czy to istotne, mam wersję oprogramowania 2022.8.3 dodatkowo dokupiłem Acceleration Boost, ale z tego co mi powiedziano w serwisie już po fakcie nie będzie działał dopóki nie przyjdzie upgrade softu.
Zgłaszać temat do serwisu czy jest jakiś magiczny hakentrik na takie usterki?.

Attachments

• 0D50D3DC-8A38-41C1-8BEA-EA919764C98A.jpeg
    0D50D3DC-8A38-41C1-8BEA-EA919764C98A.jpeg
    2,1 MB · Liczba wyświetleń: 66

Michal

Moderator
Moim zdaniem zgłaszaj do serwisu.
Nie słyszałem o tak częstych zawieszeniach.

Bronek

Pionier e-mobilności
Miałem komunikat o sos i samo minęło. Zgłoś via apką, tosprawdzą logi. Ale myślę, że to "samo" minie.

Ps. jeździcie w kufajkach? 17, 5 st C? Morsy?

Fixtor

Zadomawiam się
Czy w Polsce Premium Connectivity jest na zawsze za darmo? Myślałem, że tylko za pierwszy miesiąc... tymczasem już ponad 4 miesiące mam, i nic z karty mi nie ściągają...

Bronek

Pionier e-mobilności
Czy w Polsce Premium Connectivity jest na zawsze za darmo? Myślałem, że tylko za pierwszy miesiąc... tymczasem już ponad 4 miesiące mam, i nic z karty mi nie ściągają...
Za darmo i na zawsze było dla zamówień (tu są różne zdania) do 30.10.2019
Ja się załapałem.
Potem dawali na rok.
Od niedawna na miesiąc.
Ale u nas Tesla nie ma umowy z naszymi operatorami i póki co wszyscy co zakupili w Polsce Tm3 mają Premium,do czasu pewnie jak to się zmieni?

sd tosia

Fachowiec
Za darmo i na zawsze było dla zamówień (tu są różne zdania) do 30.10.2019
Ja się załapałem.
Potem dawali na rok.
Od niedawna na miesiąc.
Ale u nas Tesla nie ma umowy z naszymi operatorami i póki co wszyscy co zakupili w Polsce Tm3 mają Premium,do czasu pewnie jak to się zmieni?
Odbierałem auto na początku listopada 2019 w Niemczech i niestety premium było tylko na rok. Więc może dla odebranych do 30 lub 31 października. Ale za to pierwsze ładowanie na SC było za darmo. Do dzisiaj nawet nie pokazało się na liście.