Hej takie pytanie jako przyszły posiadacz Tesli. Wraz z dziewczyną będziemy użytkowali Tesle, na 2 telefonach będziemy mieli pewnie "wirtualny" klucz czy jak to nazwać. Idziemy w 1 czasie do samochodu, jak reaguje Tesla wtedy, nie zwariuje jakoś?
Oraz jeśli mamy przypisane profile to Tesla automatycznie wykrywa ten profil z telefonu czy trzeba na ekran gdzieś kliknąć?
Czy do profilu użytkownika poza fotelem automatycznie ustawia się kierownica i lusterka z pamięci?
Przy wyjściu z samochodu kiera i fotel się odsuwają?
Dzieki wielkie
Mam taką samą sytuację u siebie więc opiszę tobie jak to wygląda.
Samochód użytkujemy wspólnie z żoną, w tesli mamy jedno wspólne konto i aplikacje w obydwu telefonach są podpięte do tego samego konta. W samochodzie mamy dwa profile: moje i żony. Są one odpowiednio powiązane z telefonami. Jak razem podchodzimy do samochodu to czasami wariuje tzn ja wsiadam za kierownicę, a włącza się profil żony. O dziwo odwrotną sytuacja nigdy nie miała miejsca. Chyba to auto woli moją żonę. Nie ma z tym problemu bo wystarczy kliknąć na ekranie i zmienić profil na taki jaki ma akurat być. Żona dodatkowo ma ustawioną funkcję łatwego wsiadania (odsuwa się fotel i kierownica). Ja nie.
Do profilu użytkownika masz przypisane ustawienie fotela, kierownicy, lusterek zewnętrznych, systemów wspomagających jazdę a także ustawienie klimatyzacji wraz z temperaturą, czy ulubionych aplikacji na dolnym pasku.