Michal

Moderator
Wystarczy zalogować się na swoim koncie na telefonie żony i w aucie powiązać profil z jej telefonem.

krzyss

Pionier e-mobilności
Czy dla małżonki trzeba założyć osobne konto tesla? Czy zainstalować aplikacje i zalogować się swoim i w apce wybiera się profil?
Z poziomu swojego konta dodajesz kierowce podajesz jej adres email i ona zaklada sobie swoje konto.
Jak juz ma konto to idziesz z telefonem i karta do auta i dodajesz jej telefon jako kluczyk. A potem ten konkretny telefon dodajesz jako domuslny do profilu w aucie.

Bronek

Pionier e-mobilności
Czy dla małżonki trzeba założyć osobne konto tesla? Czy zainstalować aplikacje i zalogować się swoim i w apce wybiera się profil?
My jeździmy na jednym koncie, ale telefony są przypisane do różnych profili. Jestem Monika i to wsio rybka. Też w Tesli określa się główny/priorytetowy telefon.
Nota bene dziwne że Tesla nie pozwala na odbieranie połączeń z kilku telefonów na raz
Profili mam kilka np gość, kino internet. Wtedy mi się fotel odpowiednio ustawia
Do tego jak ktoś chce to może dodać drugiego kierowcę, ale to zbyteczne.

gim-kg

Pionier e-mobilności
Hej takie pytanie jako przyszły posiadacz Tesli. Wraz z dziewczyną będziemy użytkowali Tesle, na 2 telefonach będziemy mieli pewnie "wirtualny" klucz czy jak to nazwać. Idziemy w 1 czasie do samochodu, jak reaguje Tesla wtedy, nie zwariuje jakoś?
Oraz jeśli mamy przypisane profile to Tesla automatycznie wykrywa ten profil z telefonu czy trzeba na ekran gdzieś kliknąć?
Czy do profilu użytkownika poza fotelem automatycznie ustawia się kierownica i lusterka z pamięci?

Przy wyjściu z samochodu kiera i fotel się odsuwają?

Dzieki wielkie
Mam taką samą sytuację u siebie więc opiszę tobie jak to wygląda.
Samochód użytkujemy wspólnie z żoną, w tesli mamy jedno wspólne konto i aplikacje w obydwu telefonach są podpięte do tego samego konta. W samochodzie mamy dwa profile: moje i żony. Są one odpowiednio powiązane z telefonami. Jak razem podchodzimy do samochodu to czasami wariuje tzn ja wsiadam za kierownicę, a włącza się profil żony. O dziwo odwrotną sytuacja nigdy nie miała miejsca. Chyba to auto woli moją żonę. Nie ma z tym problemu bo wystarczy kliknąć na ekranie i zmienić profil na taki jaki ma akurat być. Żona dodatkowo ma ustawioną funkcję łatwego wsiadania (odsuwa się fotel i kierownica). Ja nie.
Do profilu użytkownika masz przypisane ustawienie fotela, kierownicy, lusterek zewnętrznych, systemów wspomagających jazdę a także ustawienie klimatyzacji wraz z temperaturą, czy ulubionych aplikacji na dolnym pasku.

Jacek 3

Zadomawiam się
Witam.
Czy miał ktoś problem z przegubami napędowymi? Mi padł przedni lewy po niespełna 9000 km. Dodam że żaden ze mnie Colin McRae.