6a8

Posiadacz elektryka
Jadę dzisiaj moją nowiunią, i na zwężeniu gość z lewego pasa coś ode mnie chce. Przekazał cenną informację : coś mi lata na lewym przodzie. Zjechałem na bok, sprawdzam, i zdziwienie : cudowne aero jakoś się wyzwoliło na 2 ramionach, i widać zauważalnie się miotało skoro to zwróciło uwagę. Dziękuję miłym i spostrzegawczym kierowcom. Przestroga dla takich jak ja ( świeżych ) : sprawdźcie czy macie dobrze dociśnięte aero.
I pytanie dla doświadczonych miałem ( anty ) farta, czy to się zdarza każdemu ?

danielm

Pionier e-mobilności
Jadę dzisiaj moją nowiunią, i na zwężeniu gość z lewego pasa coś ode mnie chce. Przekazał cenną informację : coś mi lata na lewym przodzie. Zjechałem na bok, sprawdzam, i zdziwienie : cudowne aero jakoś się wyzwoliło na 2 ramionach, i widać zauważalnie się miotało skoro to zwróciło uwagę. Dziękuję miłym i spostrzegawczym kierowcom. Przestroga dla takich jak ja ( świeżych ) : sprawdźcie czy macie dobrze dociśnięte aero.
I pytanie dla doświadczonych miałem ( anty ) farta, czy to się zdarza każdemu ?
miałeś antyfarta, żeby zdjąć areo trzeba porządnie pociągnąć przy śrubach więc nic z ramionami nie powinno się dziać

solik

Pionier e-mobilności
Tez tak mialem niedlugo po odbiorze ze ramiona odstawaly, piesciami przejechalem wszystkie kola i sie uspokoilo

Michal

Moderator
Ja ostatnio mam takie szaleństwa z jednym kołpakiem - chyba chodzi o to, że poprawiałem ułożenie przy pompowaniu koła i chyba coś trochę krzywo zamocowałem. Już 3 razy mi się luzował ten jeden kołpak :/

rawier

Posiadacz elektryka
ja zauważyłem, że jak nie chce się otworzyć to muszę się wykręcić telefonem do Tesli (z reguły noszę w tylnej kieszeni spodni) i wtedy działa. Tak jakby potrzebowała naprawdę "bliskości" telefonu 😂 albo drugie wytłumaczenie - czas potrzebny na obrócenie się dupą do samochodu pozwala już na załapanie, że jest blisko 🤣🤣🤣
Jednak chyba nie chodzi o czas. Wczoraj akurat przy nieudanej próbie otwarcia drzwi z telefonem w tylnej kieszeni, postanowiłem nie odwracać się i poczekać chwilę. Nic to nie dało - natomiast już w momencie obracania Tesla odblokowała się, jakby to odległość jednak była istotna.

Michal

Moderator
Gruba dupa ;)

Michal

Moderator
Fizyki nie oszukasz, a ponadto srajfony są chyba znane ze słabych anten jeśli coś ich dotyka.