Michal

Moderator
Nie ma. Ludzie podłączają się pod HDMI ale do tego trzeba rozebrać kawałek auta i podłączyć jakaś specjalną konstrukcję chyba z raspberry pi do nagrywania.

ciastek

Pionier e-mobilności
Chyba nie rozumiem… nie widze tu opcji wylaczenia dzwieku przy tempomacie …
Wyłącz opcję Auto > Autopilot > Tempomat uwzględniający sytuacje drogową.
Jak widać na drugim zrzucie ta opcja po angielsku brzmi „Traffic-Aware Cruise Control Chime” i jest dokładnie tym, czego szukasz.
Błędne tłumaczenie.
Przy okazji - w Tesli nie da się wyłączyć „uwzględniania sytuacji drogowej” by mieć „głupi” tempomat.

krzyss

Pionier e-mobilności
Błędne tłumaczenie.
Przy okazji - w Tesli nie da się wyłączyć „uwzględniania sytuacji drogowej” by mieć „głupi” tempomat.
Tak… a po usunieciu radaru mam wrazenie ze na zwyklym tempomacie mam wiecej dziwnych hamowan. Ogolnie sporo napsuli… licze ze naprawia z czasem.

Lupin

Zadomawiam się
Czy da się wyłączyć ograniczenie prędkości podczas jazdy z Autopilotem? Znalazłem jedynie opcję ustawienia offsetu, max +10 km/h do tego, co samochód odczyta ze znaków, ale to odczytywanie działa… no bardziej nie działa. Najbardziej denerwujące są sytuacje, gdy nie zauważy znaku zniesienia ograniczenia albo nie uzna skrzyżowania za takie zniesienie i jedzie 60 km/h na drodze, na której może jechać 90 km/h, bez możliwości ręcznej zmiany (poza przełączeniem na zwykły tempomat).

gim-kg

Pionier e-mobilności
Czy to normalne że jak jest mokro to tylna kamera się zachlapuje i trzeba ręcznie przetrzeć?
Może samochody wyprodukowane przed 2021 miały lepsze te kamery. Stanowczo odradzam przecieranie jej. Moja pi roku była tak porysowana, że zniekształciło to obraz. Na szczęście została wymieniona. Od tej pory wożę w bagażniku spryskiwacz taki z IKEA z wodą demineralizowaną i nim spryskuje soczewkę kamery.

gim-kg

Pionier e-mobilności
Tak… a po usunieciu radaru mam wrazenie ze na zwyklym tempomacie mam wiecej dziwnych hamowan. Ogolnie sporo napsuli… licze ze naprawia z czasem.
Napisałem już w wątku Tutaj, ale powtórzę:

Ktoś sugerował tutaj że w aktywnym tempomacie używa radaru a dopiero w autopilocie vision only, niestety chyba w obydwu używa vision only.
U mnie w aucie padła jedna kamera (ta na błotniku), do tej pory zarówno autopilot jak aktywny tempomat działały bez problemów z tą nieczynną kamerą. Po update 2022.28.X ani tempomat ani autopilot nie działają.