Elon i jego kamery…

tenOr

Posiadacz elektryka
Widze ze dyskusja gorąca, to jeszcze wrzucę dowcip z wycieraczkami. To było zaraz po v11, gdzie schowali wszystkie użyteczne ikonki w opcjach. Jadę i leje jak skrwsn… Nie odrywam oczu od drogi wiec glosowo komenda: turn wipers on. Pierwsza odp: command not understood. Druga: playing wipers on Spotify. Itd. Przy solidnym deszczu szum zagłusza wycieraczki :) Poproszę noise canelling z Plaida (o ile działa).

A na serio. Nie zauważyłem żadnych różnic do tej pory w działaniu AP na kamerach. Przejechałem kilkaset km po południu i pod wieczór i nie włączał „długich”. Może nadal za jasno było.

krzyss

Pionier e-mobilności
A ja AP mogę pochwalić, naprawdę jezdzi lepiej w korku, wreszcie rusza jak czlowiek wolniej, i hamuje jakos łagodniej.
Jadę zaraz w dłuższą trasę i to nocą, to sprawdzę.

rawier

Posiadacz elektryka
... Wspomnicie moje słowa, jak Toyota się na poważnie weźmie za elektryki (bo na razie bez przekonania jakoś) to Elon skończy w psychiatryku...
@cooler - Toyota tak się wzięła, że aż odpadają jej koła 🤣 to już chyba wolę perypetie z długimi czy AP niż zobaczyć swoje koło lecące w siną dal 😂

cooler

Pionier e-mobilności
@cooler - Toyota tak się wzięła, że aż odpadają jej koła 🤣 to już chyba wolę perypetie z długimi czy AP niż zobaczyć swoje koło lecące w siną dal 😂
Strasznie jestem ciekaw genezy tego odpadania kół... Wcześniej zacinający się gaz (busted) a teraz koła... jak producent takiej masy samochodów - co więcej znanych z niezawdoności - może wypuścić samochód któremu rzekomo odjeżdzają w czasie jazdy koła w siną dal... To chyba jakaś właściwość Toyot...A nie czekaj, Tesli 3 na tym forum też zawieszenie odpadło! A w TMY wybijają się wahacze! Dostawcy dali ciała? W końcu poduszką Takaty można dostać w mordę z druta zarówno w Lexusie jak i Mercedesie :)

Michal

Moderator

cooler

Pionier e-mobilności

Michal

Moderator
Ja wiem że jest akcja serwisowa, ale jak do tego mogło dojść? Inny dostawca niż do ICE? Zły projekt?
Podobno sami jeszcze nie wiedzą jak to naprawić i nie wzywają nawet od oddania aut, ale radzą nimi nie jeździć :p

JareG

Pionier e-mobilności
Podobno sami jeszcze nie wiedzą jak to naprawić i nie wzywają nawet od oddania aut, ale radzą nimi nie jeździć :p
Vwir to tłumaczył, ale chyba na www elektrowozu, a nie tu na forum. Z tego co zrozumiałem, to nie jest taka prosta (i tania) sprawa. Dali dupy, wybrali do elektryka inny system montażu kół niż zwykle/zawsze przez siebie stosowany, ktoś zyebał projekt i teraz nie da się tego łatwo odkręcić - więc się zastanawiają.. :D

Pozdrawiam

jnsk3k

Zadomawiam się
Co do dokładności raportowania zużycia energii, to trzeba pamiętać że samochód raportuje tylko energię zużytą jak skrzynia biegów jest w pozycji do jazdy (D). Pomijane jest wszelkie zużycie na postoju: ogrzewanie/klima zanim zaczniesz jechać i zanim wysiądziesz, ogrzewanie postojowe, wartownik, wybudzanie auta aplikacją itp.