Elon i jego kamery…

Zarek1988

Posiadacz elektryka
A ja zrobiłem już kilkaset kilometrów od odbioru w piątek zarówno na autostradach jak i drogach krajowych oraz po Warszawie w korkach i jak sobie czytam jak to bezstresowo się podróżuje na autopilocie to mnie śmiech ogarnia.

Generalnie to tak naelektryzowany jak po autopilocie to rzadko jestem. 😀
Tak nieprzewidywalnego samochodu dawno nie miałem.

Pochwalić mogę poruszanie się w korku w Warszawie .. reszta to dla mnie masakra.

Jak będę miał czas to opiszę konkretne sytuacje. Dodam tylko że mam na razie podstawową wersję autopilota, ale zniechęciła mnie ona bardzo że raczej na update się nie zanosi.
Jak jesteś naelektryzowany to tylko sam plus. Zawsze dalej zajedziesz😉😂😂

krzyss

Pionier e-mobilności
A ja zrobiłem już kilkaset kilometrów od odbioru w piątek zarówno na autostradach jak i drogach krajowych oraz po Warszawie w korkach i jak sobie czytam jak to bezstresowo się podróżuje na autopilocie to mnie śmiech ogarnia.

Pochwalić mogę poruszanie się w korku w Warszawie .. reszta to dla mnie masakra.

Jak będę miał czas to opiszę konkretne sytuacje. Dodam tylko że mam na razie podstawową wersję autopilota, ale zniechęciła mnie ona bardzo że raczej na update się nie zanosi.
Wreszcie ktos kto mnie poprze w dyskusjach ;)

cooler

Pionier e-mobilności

Mam to samo odczucie, jest gorzej niż rok temu gdy kupiłem, odległości trzyma kosmiczne, rusza strasznie wolno czym denerwuje mnie i kierowców za mną, nie umie pokonać żadnego większego zakrętu i wyjeżdża z niego totalnie olewając tor drogi, dodatkowo zauważyłem że już nie trzyma się ładnie pasa bez AP, wcześniej odbijał od linii gdy się najechało, teraz to masakra - przejeżdża przez linie w ogóle ich nie zauważając.
Tesla AP cofa się w rozwoju i jest w tej chwili gorzej niż w dużo tańszych samochodach miejskich typu Toyota Corolla, Yaris lub VW Polo.

tenOr

Posiadacz elektryka
To jest ciekawe, bo ja mam zupełnie odwrotne doświadczenia. Poruszanie się w korkach masakra. Szczególnie bez radaru, gdzie odstęp minimalnie 2 i non-stop szarpanie jak za dużą prędkość ustawisz. Na trasie praktycznie zero problemów. Mam czasem wrażenie, że różnymi samochodami jeździmy :D

kaziwich

Posiadacz elektryka
To jest ciekawe, bo ja mam zupełnie odwrotne doświadczenia. Poruszanie się w korkach masakra. Szczególnie bez radaru, gdzie odstęp minimalnie 2 i non-stop szarpanie jak za dużą prędkość ustawisz. Na trasie praktycznie zero problemów. Mam czasem wrażenie, że różnymi samochodami jeździmy :D
No i ja mam takie same doswiadczenie co Ty.
Zastanawiam sie skad tak skrajne opinie? kwestia kalibracji kamer?

viallos

Pionier e-mobilności
No i właśnie takie skrajne opinie tylko utwierdzają mnie w przekonaniu że to bardzo nieprzewidywalne auto.

tenOr

Posiadacz elektryka
No i właśnie takie skrajne opinie tylko utwierdzają mnie w przekonaniu że to bardzo nieprzewidywalne auto.
Czyli co, sprzedajesz? ;)
Nie do końca rozumiem skąd takie wnioski. Dla mnie to auto jest mega przewidywalne i mu ufam. Tylko na innych odcinkach trasy niż Ty 😀 W korkach też wiem jak się zachowa, dlatego nie włączam AP 😀
Reasumując inna rzecz przewidywalność, inna fun z jazdy.

viallos

Pionier e-mobilności
Czyli co, sprzedajesz? ;)
Niestety załapałem się na dotację .. muszę się męczyć przez 2 lata :cool:

A tak na serio ... to nieważne jaki by autopilot nie był to nie sprawia mi frajdy taka jazda.
Najgorzej że nie potrafi czasami trzymać linii na autostradzie przy zwykłym tempomacie .. to już jest naprawdę słabe.
Na pustej autostradzie przy ustawieniu 150km/h potrafił jeździć od ciągłej do ciągłej dwoma pasami. Ale jak zobaczył samochody na których mógł się wzorować to nagle jakby utrzymywał linię na jednym pasie.
Zdecydowanie nieprzewidywalny.

tenOr

Posiadacz elektryka
Najgorzej że nie potrafi czasami trzymać linii na autostradzie przy zwykłym tempomacie .. to już jest naprawdę słabe.
Na pustej autostradzie przy ustawieniu 150km/h potrafił jeździć od ciągłej do ciągłej dwoma pasami.
Zupełnie na serio: coś jest nie halo. Nigdy nie miałem takiego zachowania. Jadąc po pustej autostradzie w środku nocy również. Polecam kalibrację kamer lub wspaniałe aso.

Najnowsze dyskusje