@Michal proszę czytaj ze zrozumieniem. Ja napisałem że
Najgorzej że nie potrafi czasami trzymać linii na autostradzie przy zwykłym tempomacie .. to już jest naprawdę słabe.
Na pustej autostradzie przy ustawieniu 150km/h potrafił jeździć od ciągłej do ciągłej dwoma pasami.
Czyli właśnie dokładnie to że na zwykłym tempomacie. autopilot chyba na tej prędkości nie działa.
Ale jestem pewien że jak zobaczył samochody na tempomacie (nie autopilocie) to nagle trzymał się w pasach.
Żeby nie było .. tak mocno 'opluwane' na tym forum Audi na tempomacie trzyma mi się na autostradzie przy 170 bądź więcej. Leciałem przez Niemcy nie raz w okolicach 200 i nigdy nie miałem tego typu problemów.
Nie wspomnę o tym że jak dojeżdżam do ograniczeń prędkości bądź do ronda to kilkadziesiąt bądź nawet kilkaset metrów wcześniej wyświetla mi info .. zdejmij nogę z gazu itp itd .. nie mam niestety wersji z autonomią .. ale zaryzykuje stwierdzenie że może być dużo lepiej bo z tego co widzę to zdecydowanie wcześniej przewiduje to co będzie na drodze .. czego Tesla zdaje się nie ogrania .. tylko dopiero reaguje po fakcie.
Jak już tak piszę o Audi to mam też apkę My Audi w której mogę otwierać, zamykać samochód włącząć klimę itp itd. Oczywiście też sprawdzać stan oleju, ciśnienie opon , ilość paliwa, zasięg, lokalizację wraz z nawigacją do pozycji samochodu. No i oczywiście profile kierowców .. z pamięcią ustawień foteli, ustawień klimy czy ulubionych .. radio , rozmieszczenie ikon itp itd. No i ostatnio co wsiadam to widzę że leci aktualizacja oprogramowania online.
Myślę że nie są wcale tak daleko w tyle jak niektórym się wydaje.
Sorry za oftopic ale po 3 dniach jak wsiadłem do Audi to jednak inna klasa jest