karol.kar

Pionier e-mobilności
A takie planowanie trasy to raczej w aplikacji na telefonie A Better Routeplaner czy na wyświetlaczu Tesli. Czy oprogramowanie Tesli pokazuje tylko ładowarki Tesli czy inne też ?
Ja tylko ten teslowy używam. Pokazuje dokładnie ile % potrzeba na dotarcie do celu. Wczesniej patrzę na PlugShare gdzie mniej więcej są szybkie ładowarki po drodze i tak potem celuje. Jak długa trasa po PL to Plugshare odpalam w teslowej przeglądarce, aby być na bieżąco.
Za granicą tylko teslowe SuC inne mnie nie interesują.
Jeśli nie będziesz fanatykiem darmowego ładowania pod marketami to spokojnie każdą trasę zrobisz. Ładowarek DC coraz więcej.

Michal

Moderator

Yavor

Zadomawiam się
i zrobiłeś to wersją TM3 Standart (RWD)?
Naturalnie. Dziś odwiozłem żonę do pracy (12km) i spadło do 17%. Dlatego jazda na krótkich dystansach bez przygotowanej baterii jest mało wydajna. Zaraz ruszam na greenway i zapewne na ładowarce 50kw zobaczę max 34-36 bo bateria zimna :(

Yavor

Zadomawiam się
Naturalnie. Dziś odwiozłem żonę do pracy (12km) i spadło do 17%. Dlatego jazda na krótkich dystansach bez przygotowanej baterii jest mało wydajna. Zaraz ruszam na greenway i zapewne na ładowarce 50kw zobaczę max 34-36 bo bateria zimna :(
Jestem jak wróżbita Maciej :) leci na greenway w Łomiankach całe 31 kkw. Jeszcze statystyki z trasy:
Dystans 277km
Energia 46 kw
Zużycie 16,5
Policzone razem z dzisiejszą jazda. Zużycie na ostatnim odcinku do ładowarki 26,6.