Obliczenia są średnio dokładne, chciałem tylko pokazać logikę brania pod uwagę wartownika, bo ludzie często o tym poborze zapominają i później jest płacz, że im baterię zjada za szybko. Słuszna uwaga ale myślę, że +/- 5% niewiele tu zmieniaPrzy tak dokładnych wyliczeniach weź jeszcze pod uwagę degradację baterii.
Szybki gugiel mówi o 5% w pierwsze dwa lata, następnie 1% rocznie.
Faworyzuje SuC, bo tak masz w ustawieniach. Jak sobie zmienisz preferencje Orlena, będzie Cię ciągał po OrlenachZauwazyłem też ze better route planner jest dosyć dokładny i zazwyczaj ładnie sie pokrywa z rzeczywistościa, tylko faworyzuje SuC
Od nowości (14 listopada) zrobiłem 2260km wybiło mi 17kwh/100km. Pochwale się jeszcze domowym dystrybutorem, 1 faza ale wygoda mega. Jednak da się we wspólnym garażuView attachment 7808
Ogólnie jazda powyżej 130 to dramat dla uszu bo trójka jest średnio wygłuszona. 120 na autopilocie - jest ideolo zużycie dobre i głośność w miarę
Ze zwykłego gniazdka masz 13A x 230 V = 3 kW, więc w czasie 20:00 - 05:30 (9,5h) naładujesz 30kWh (połowę baterii TM3RWD).A koniecznie będę potrzebował walboxa? Przez cała noc od około 20:00 do 5:30 nie naładuje z 230v ?