Bo to lepsze rozwiazanie podobno. Ale jak ktos ma uzywac tylko czasami to ze car tez daje rade.Ja wybrałem KHONS
![]()
Stacje ładowania samochodów elektrycznych - 3EV Sklep
Odkryj nowoczesne stacje ładowania w naszym sklepie! Bezpieczne, wydajne i dostosowane do Twoich potrzeb. Wallbox sklep.sklep.3ev.pl
Ok czyli na tą chwilę najlepiej będzie dokupić ten niebieski adapter, który będzie współpracował z tym co dadzą mi z samochodem i wtedy pociągnie 3,7 kW z jednej fazy? Tylko czy to niebieski złącze od adaptera mogę bezpiecznie wpiąć do gniazda 5'ci bolcowego - czerwona gniazdo 3-fazowe?Kup WC gen3 i zamontuj na stale. Raczej nie bedziesz potrzebowal w trasie nigdzie ladowac sie z 3 faz.
Ja przez 3 lata i 100kkm nigdy nie dostalem mozliwosci ladowania sie z sily. A jak juz byla to kabel za krotki. Za to ladowalem sie z niebieskiego zlacza 16A 3,7kW i w noc i kawalek dnia dobilem do 100%.
Chyba ze masz jakies lokalizacje, to tanio zencar 11kW
Tak mozesz kupic adapter 16A niebieski albo 32A. Z tego robisz przejsciowke z niebieski na sila. I dziala. Tylko nie odcinaj niebieskiej wtyczki bo nie zadziala 😛Ok czyli na tą chwilę najlepiej będzie dokupić ten niebieski adapter, który będzie współpracował z tym co dadzą mi z samochodem i wtedy pociągnie 3,7 kW z jednej fazy? Tylko czy to niebieski złącze od adaptera mogę bezpiecznie wpiąć do gniazda 5'ci bolcowego - czerwona gniazdo 3-fazowe?
a i jeszcze gdzie znajdę WC gen3 bo na sklep Tesla nie ma?
Bedzie tylko pierwsza faze ustaw we wtyczce.no wiesz chodziło mi o to czy niebieska wtyczka mająca 3 bolce wejdzie do gniazda czerwonego z 5 bolcami i czy będzie to działać.
Są przejciowki temat tu byl kilka razyOk czyli na tą chwilę najlepiej będzie dokupić ten niebieski adapter, który będzie współpracował z tym co dadzą mi z samochodem i wtedy pociągnie 3,7 kW z jednej fazy? Tylko czy to niebieski złącze od adaptera mogę bezpiecznie wpiąć do gniazda 5'ci bolcowego - czerwona gniazdo 3-fazowe?
a i jeszcze gdzie znajdę WC gen3 bo na sklep Tesla nie ma?