Bronek

Pionier e-mobilności
Dzisiaj wlasnie zamontowalem Gen 3 do ściany w drugim garażu na mocowaniu ściennym do monitora tv vesa 20 czy 10? Tak że mam je mobilne...
Nie wiem po co łączyć się z evse.
Macie jakieś z tym związane plany?
Wystarczy raz wejść do ustawień via konfiguracja routera. Tam niewiele jest. Współdzielenie mocy z innymi eves i ustawienie max A i do tego blokada innych niż Tesla.

aadamuss

Posiadacz elektryka
Dzisiaj wlasnie zamontowalem Gen 3 do ściany w drugim garażu na mocowaniu ściennym do monitora tv vesa 20 czy 10? Tak że mam je mobilne...
Nie wiem po co łączyć się z evse.
Macie jakieś z tym związane plany?
Wystarczy raz wejść do ustawień via konfiguracja routera. Tam niewiele jest. Współdzielenie mocy z innymi eves i ustawienie max A i do tego blokada innych niż Tesla.
Dawałeś jakieś dodatkowe zabezpieczenia? Montowales sam czy ktoś? Wrzuć fotkę jak masz zamontowane to może się zmobilizuję :)

Bronek

Pionier e-mobilności
Nie nic , mam zabezpieczenia w skrzynce , ale normalne . Nie mam fobii itp .. Normalnie dałem wtyczkę bo mam gniazdo 3f 32A i,16A.
Wszystkie evse i u mnie i u dzieci są na wtyczkach , bo czasem gniazda się przydają
5 kabli kazdy potrafi wsadzić i imbusem mocno przykręcić .to nie są moce Wielkie
przykrecile na cztery wkręty blaszke od taniutkiego uchwytu vesa .drugą część na dwa kolki do ściany i mogę zdjąć . I np przewiesić gdy komuś sie zachce u mnie ładować a mi nie bedzie się chciało wyprowadzać samochodów z garaży

kupilem 3 po 25 zl tu drogo

Last edited:

gim-kg

Pionier e-mobilności
Według mnie gdyby tylko to z jakim adresem IP telefon wyjdzie na świat wpływało na dostępność takiej opcji, to zapięcie VPN'a dawałoby taki sam efekt (no chyba, że Grzesiek zmienił lokalizację w telefonie). A jak później @ciastek zauważył, opcję tę mieli nieliczni szczęśliwcy (według tego co napisało notateslaapp).
Jako wywołany do tablicy….
Było to tak, że byłem w USA i w tym czasie kupiłem WallConnector w Warszawie który odebrał mój kuzyn. W aplikacji pojawiła się opcja dodania WC. Niestety do tej akcji WC musi był podłączony i być w zasięgu WiFi. Pozatym potrzeba kodu QR który leżał sobie w Polsce. Po około dwóch tygodniach opcja dodania WC zniknęła. Pisałem z Teslą, bo miałem zrzuty ekranu, złe nie potrafili zrobić tego aby znów się pojawiło.
Teraz znów jestem w USA i sprawdzałem, ale nie ma możliwości dodania WC. Dodatkowo w międzyczasie tez pojawiła się aktualizacja apki, ale po aktualizacji dalej bez zmian. Gdy miałem wtedy możliwość dodania WC to była tez opcja sklepu w aplikacji.
@rawier jak mam zmienić lokalizacje w telefonie? Używam iOS.

rawier

Posiadacz elektryka
Jako wywołany do tablicy….
Było to tak, że byłem w USA i w tym czasie kupiłem WallConnector w Warszawie który odebrał mój kuzyn. W aplikacji pojawiła się opcja dodania WC. Niestety do tej akcji WC musi był podłączony i być w zasięgu WiFi. Pozatym potrzeba kodu QR który leżał sobie w Polsce. Po około dwóch tygodniach opcja dodania WC zniknęła. Pisałem z Teslą, bo miałem zrzuty ekranu, złe nie potrafili zrobić tego aby znów się pojawiło.
Teraz znów jestem w USA i sprawdzałem, ale nie ma możliwości dodania WC. Dodatkowo w międzyczasie tez pojawiła się aktualizacja apki, ale po aktualizacji dalej bez zmian. Gdy miałem wtedy możliwość dodania WC to była tez opcja sklepu w aplikacji.
@rawier jak mam zmienić lokalizacje w telefonie? Używam iOS.
Jak chcesz zmienić lokalizację wchodzisz w Ustawienia>Ogólne>Język i region>Region. Miej na uwadze, że wpływa to na aplikacje.

Pabloss

Posiadacz elektryka
koledzy u mnie (i nie tylko) w mieście jest słupek Tauronu bez kabla. Wydaje mi się że będę potrzebował kabel Typ 2 na Typ 2. Czy mam rację ? Jeżeli tak to możecie podesłać coś sprawdzonego, bo ja na razie znalazłem ale koszt takiego kabla to 1000 zł.

Michal

Moderator
koledzy u mnie (i nie tylko) w mieście jest słupek Tauronu bez kabla. Wydaje mi się że będę potrzebował kabel Typ 2 na Typ 2. Czy mam rację ? Jeżeli tak to możecie podesłać coś sprawdzonego, bo ja na razie znalazłem ale koszt takiego kabla to 1000 zł.
Spokojnie, dołączają taki do auta.

Pabloss

Posiadacz elektryka
O ... a myślałem że tylko taki do 230V. Dziękuję za informację.
To czekanie mnie wykończy miło było by już mieć to auto i jako, że będzie to mój pierwszy elektryk (ba nawet pierwszy w rodzinie i wśród znajomych) zaznajamiać się z obsługa i infrastrukturą.