krzyss

Pionier e-mobilności
Mogą zwrócić. To znaczy do 14 dni od złożenia zamówienia można się rozmyślić i rezygnować bez podawania przyczyn. Potem pieniądze przepadają.
A to jak zakup prywatny to chyba tak.

gim-kg

Pionier e-mobilności
Nie, 500 zł to opłata za zamówienie i nie podlega zwrotowi, chyba że odbierzesz samochód (zapłacisz pełną kwotę za samochód) i wtedy masz 14 dni na jego zwrot.
Wg prawa masz 14 dni na zwrot artykułu zakupionego poza siedzibą sprzedającego czyli np przez internet.

grzywek

Zadomawiam się
Wg prawa masz 14 dni na zwrot artykułu zakupionego poza siedzibą sprzedającego czyli np przez internet.

Niestety nie zawsze. Warto czasem zaglądać w ustawy.

Art. 38.

Prawo odstąpienia od umowy zawartej poza lokalem przedsiębiorstwa lub na odległość nie przysługuje konsumentowi w odniesieniu do umów:

3) w której przedmiotem świadczenia jest rzecz nieprefabrykowana, wyprodukowana według specyfikacji konsumenta lub służąca zaspokojeniu jego zindywidualizowanych potrzeb;

Także zwrot samochodu po odbiorze (pod warunkiem, że korzystaliśmy z konfiguratora) jest wyłącznie dobrą wolą Tesli.

Kontynuacja tutaj https://forum.elektrowoz.pl/threads/anulowanie-odstapienie-zamowienia-lub-zwrot-po-odbiorze.982/

Last edited:

gim-kg

Pionier e-mobilności
Czasem warto czytać umowy. Odpowiedni zapis masz w umowie zamówienia samochodu

Ten temat był już poruszany:

Attachments

• 308DB5E3-A725-4318-94A7-60796FD42F0F.png
    308DB5E3-A725-4318-94A7-60796FD42F0F.png
    320,4 KB · Liczba wyświetleń: 89

Szatan

Posiadacz elektryka
Jeśli ktoś się interesuje to dodanie haka do auta kosztuje 6500zł.
Właśnie rozmawiałem z Tesla i czekam na odpowiedz czy są jakieś auta dostępne które są już w drodze do nas i mają taki hak dostępny.

Ktoś z was ma hak w aucie i może pochwalić się jak on się sprawdza?

danielm

Pionier e-mobilności
Jeśli ktoś się interesuje to dodanie haka do auta kosztuje 6500zł.
Właśnie rozmawiałem z Tesla i czekam na odpowiedz czy są jakieś auta dostępne które są już w drodze do nas i mają taki hak dostępny.

Ktoś z was ma hak w aucie i może pochwalić się jak on się sprawdza?
mam hak, nie planowałem go użyć ale użyłem, sprawdza się bardzo dobrze choć SR+ nie ma sensownego zasięgu by jeszcze doczepiać mu coś takiego:

Attachments

• 20200624_153952.jpg
    20200624_153952.jpg
    2,6 MB · Liczba wyświetleń: 92

Hue Zarri

Posiadacz elektryka
Mam hak i planuje korzystać z niego głównie do targania rowerów na wypady weekendowe, oraz jak ostatnio się okazało, wypożyczenia przyczepy żeby coś przetransportować na krótki dystans.

Ale na bank nie sprawdzi się w ciągnięciu kempingu czy łódki.

Szatan

Posiadacz elektryka
Planuje tylko na rowery używać, myślałem nad bagażnikiem dachowym który kosztuje u Tesli 2500zł ale boje się o szklany dach i zakładnie rowerów na dach to mordownia sama w sobie,
Przyczepek i inny nie planuje wozić.

Mam hak i planuje korzystać z niego głównie do targania rowerów na wypady weekendowe, oraz jak ostatnio się okazało, wypożyczenia przyczepy żeby coś przetransportować na krótki dystans.

Ale na bank nie sprawdzi się w ciągnięciu kempingu czy łódki.
Jak u Ciebie wyglądało zamówienie auta z hakiem?

Hue Zarri

Posiadacz elektryka
Zamawiałem jeszcze za czasów jak hak był dostępny w konfiguratorze. Na fakturze mam 4065pln za hak. Ale powiem ci że jeszcze go nie zamontowałem. Leży w garażu i czeka.

Też szukam jakiegoś bagażnika na rowery. Thule troche overrated, zastanawiam się nad czymś tańszym. Nie zamierzam zapieprzać z tymi rowerami dwie paki, oraz wyjeżdżać z nimi poza Polskę, wiec rozglądam się nad czymś podobnym do tego poniżej...

Ale nie mam doświadczenia więc każda opinia się liczy :)

Last edited:

Najnowsze dyskusje