refi1234

Posiadacz elektryka
Szanowni użytkownicy Tesli. U mnie pomógł ten film z pozbyciem się przykrego zapachu.
moje wnioski:
1. Wymiana co pół roku,
2. Kartka z napisem na ekranie „włączyć tryb mycia samochodu” jak wjeżdżam do myjni! :)
zamykam temat :p

Zakładałes te zmienione uszczelki i filter WIX z Microban czy tylko włączasz tryb myjni i wymieniasz czesto filtry?

UseYbrain

Posiadacz elektryka
Od wczoraj?:)))))
1. kupilem najtanszy filtr Boscha na Allegro na fakturę.
2. Kupie zaraz te uszczelki na Ali.
3. Nie włączali trybu myjni! Muszę to na nich wymóc!!

Pabloss

Posiadacz elektryka
Koledzy takie pytanie. Czy warto roić zbieżność. Od końca marca jeżdżę Y, nic mi nie ściąga, nic złego się nie dzieje, ale po licznych wpisach zastanawiam się czy nie sprawdzić zbieżności. Autem mam zamiar jeździć kilka lat, więc nie chciał bym ponadnormatywnie zużywać opon ze względu na złą zbieżność. Co myślicie ?

krzyss

Pionier e-mobilności
Koledzy takie pytanie. Czy warto roić zbieżność. Od końca marca jeżdżę Y, nic mi nie ściąga, nic złego się nie dzieje, ale po licznych wpisach zastanawiam się czy nie sprawdzić zbieżności. Autem mam zamiar jeździć kilka lat, więc nie chciał bym ponadnormatywnie zużywać opon ze względu na złą zbieżność. Co myślicie ?
Sprawdz czy opon nie sciera jakos nierowno, jesli sie nic nie dzieje to bym nic nie robil.

Pabloss

Posiadacz elektryka
Po przejechaniu (od końca marca) 21 000 km na letnich nie zauważyłem aby któraś ze stron była bardzie starta, ale dzisiaj po południu pomierzę jeszcze głębokość bieżnika po wewnętrznej i zewnętrznej stronie opony.

Pleśniak

Posiadacz elektryka
Czy dobrze kojarzę, że w M3 LR opona chroni felgę, a w MY LR to felga wygrywa wyścig do krawężnika? :D

ciastek

Pionier e-mobilności
(…) widzę że jak wilgotność wysoka to teselka uruchamia bez wskazywania na tablecie ze włącza AC, ale widać ze odparowuje wiec chyba jakis czujnik wilgotnosci jest w aucie i sam chwilami używa AC mimo wyłączonej AC...
Czujnik wilgotności masz za lusterkiem wstecznym.
IMG_4334.jpeg
A/C chłodzi i osusza powietrze. Podejrzewam, że twierdzenie o włączaniu A/C bierze się z dźwięku i wibracji sprężarki.
Jednak Twój Model 3 posiada pompę ciepła, więc korzysta ze sprężarki również do uzyskania ciepła.