Ratt

Posiadacz elektryka
Może trzeba zaproponować ekipie od S3XY buttons. Skoro potrafią całkowicie wyłączyć kontrole trakcji, albo korzystanie z przedniego silnika (drift mode) to może i to są w stanie zrobić. Napiszę do nich na Discord i dam znać.
Problemem może być to że zależnie od rynku i rocznika niektóre 3 i Y mały albo nie miały przyciemnianych lusterek bocznych. Tylne chyba zawsze było przyciemniane.

dawidgora

Posiadacz elektryka
Może trzeba zaproponować ekipie od S3XY buttons. Skoro potrafią całkowicie wyłączyć kontrole trakcji, albo korzystanie z przedniego silnika (drift mode) to może i to są w stanie zrobić. Napiszę do nich na Discord i dam znać.
Potwierdzili że się nie da

nabrU

Moderator
Pytanie o zużycie energii i jak to liczy Tesla.
A mianowicie z ekranu w samochodzie widać, że zużyłem dotychczas (od nowości) 1358kWh. Apka Tesli w statystykach ładowania podaje wartość 1600kWh.
Czy to jest tak, że w samochodzie jest to tylko liczone za faktyczną jazdę (czyli od momentu włączenia 'Drive'), a z apki są wskazania ile 'weszło' do baterii?

PXL_20240102_162659383.jpg
Screenshot_20240102-163703.png

Michal

Moderator
Jedno to "drive", a drugie "charged". To są zupełnie inne wartości.

nabrU

Moderator
OK, czyli tak jak napisałem, tak?

eimi

Pionier e-mobilności
Tak. W dodatku to charged jest ile Tesla przyjęła prądu, a nie ile zużyła ładowarka. To trzecie może być jeszcze wyższe.

Ostatnio miałem tak że zrobiłem coś ponad 200km i Tesla pokazała na drive zużycie około 28kw, Tessie pokazało że z ładowarki weszło 42kwh, a ładowarka pokazała że zużyła 46kwh. Krótkie odcinki po mieście zima.

nabrU

Moderator
Tak. W dodatku to charged jest ile Tesla przyjęła prądu, a nie ile zużyła ładowarka. To trzecie może być jeszcze wyższe.

Ile zużyło EVSE i policzył operator to ja wiem ze statystyk tegoż EVSE, bo zdaje sobie sprawę ze strat ładowania. Pytałem tylko o Teslę i apkę.

zibizz1

Pionier e-mobilności
Tak.
W aucie wszystko w drive.
W apce ile weszło do baterii
W EVSE straty na ładowaniu i wszystko co zostało zużyte podczas gdy trwało ładowania( grzanie, chłodzenie, elektronika, oświetlenie)