nabrU

Moderator
U mnie kamery skalibrowały się po jakichś 30km, ale jechałem 4-pasmową autostradą, a to skraca czas kalibracji.

1709146434221.png

To muszę jeszcze pojeżdzić. Prawie całe 125 po autostradzie i drodze szybkiego ruchu.

Wygląda na to, że możesz mieć pierwsze zgłoszenie serwisowe bo do 160km masz niedaleko.

nabrU

Moderator
Jechałem wczoraj w dzień (ale w deszczu) obok starej i nowej (HL) TM3. Obie miały włączone tylko światła dzienne z przodu, ale stara nie miała zapalonego tyłu, a HL miał zapalone tylne lampy. Czy to tak ma być w HL?

Pepek

Posiadacz elektryka
Jechałem wczoraj w dzień (ale w deszczu) obok starej i nowej (HL) TM3. Obie miały włączone tylko światła dzienne z przodu, ale stara nie miała zapalonego tyłu, a HL miał zapalone tylne lampy. Czy to tak ma być w HL?
No IMO w deszczu to chyba właśnie lepiej mieć tył włączony, czy nie?

nabrU

Moderator
Pewnie tak, tylko pytanie jest czy to tak jest 'w standardzie' w HL przy automatycznych światłach w trybie dziennym. Bo że jadąc na 'mijania' obie TM3 jadą ze światłami tylnymi włączonymi to jasne.

Picek7

Zadomawiam się
Nie wiecie z czego może wynikać taka duża różnica w poborze prądu między licznikiem 3-fazowym pod który jest podłączony Wall Connector 3 gen? Licznik wskazał 19,83kWh a w aplikacji Wall Connector pokazał w historii 30,2 kWh

Michal

Moderator
Źle podłączony licznik.
Sprawdź zużycie na poszczególnych fazach. Spodziewam się na jednej z faz znacznie większego wskazania. Jeśli tak jest, to pewnie masz źle założone przekładniki - dwa na fazy i jeden na N zamiast wszystkie na fazy, albo źle pomiar napięcia.
Raczej przekładnik założony na N, bo pomiar na to wskazuje. Źle napięcie dałoby raczej około 34 kWh.

Last edited:

Maruda

Zadomawiam się
Nie wiecie z czego może wynikać taka duża różnica w poborze prądu między licznikiem 3-fazowym pod który jest podłączony Wall Connector 3 gen? Licznik wskazał 19,83kWh a w aplikacji Wall Connector pokazał w historii 30,2 kWh
W której aplikacji? Bo jak w tej obcej nie od Tesli - Wall Monitor na Iphona, to tam wskazania całkowitego zużycia są błędne.

Last edited:

pmlody

Pionier e-mobilności
W której aplikacji? Bo jak w tej obcej nie od Tesli to tam wskazania całkowitego zużycia są błędne.
Mogą być ;)