Picek7

Zadomawiam się
Mogą być ;)
Nie wiecie z czego może wynikać taka duża różnica w poborze prądu między licznikiem 3-fazowym pod który jest podłączony Wall Connector 3 gen? Licznik wskazał 19,83kWh a w aplikacji Wall Connector pokazał w historii 30,2 kWh
Już jest ok. Źle był podłączony licznik.

Kmicin

Zadomawiam się
Hej, dziś chcialem zmienić w menu samochodu koła na bez "aero" I mam do wyboru z 18 calowych aero i jakieś 18' phantom ale z zdjęcia nie pasują do moich felg I wyglądają też jakby z jakimiś nakładkami. Mam zwykle 18' z 22r. Wiecie co mam ustawić? Kiedyś były 18' I było zdjecie moich felg ( niestety nie wiem jak one się nazywaja) dzieki

chewbacca

Posiadacz elektryka
Kojarzy ktoś może taki kabel Type2, który wtyczkę od strony podłączeniowej do wallboxa miałby płaską/pod kątem prostym niemal zaraz po wyjściu z wallboxa skierowaną pionowo w dół? Chodzi o to, żeby grubość z wpiętym kablem w wallboxa ze schematu poniżej nie przekroczyła 20cm (układ z obrazka po środku na dole ma 28,3cm) i zmieściła się w szafce.
EVlink Home_Technical Illustration.png

Olecki

Pionier e-mobilności
Kojarzy ktoś może taki kabel Type2, który wtyczkę od strony podłączeniowej do wallboxa miałby płaską/pod kątem prostym niemal zaraz po wyjściu z wallboxa skierowaną pionowo w dół? Chodzi o to, żeby grubość z wpiętym kablem w wallboxa ze schematu poniżej nie przekroczyła 20cm (układ z obrazka po środku na dole ma 28,3cm) i zmieściła się w szafce.
View attachment 16956
Wtyczki type 2 są ustandaryzowane więc raczej niczego takiego nie znajdziesz. Nie ma opcji zrezygnować z gniazda w wallboxie i podpiąć tam kabel bezpośrednio (na stałe) ?

6a8

Posiadacz elektryka
Wtyczki type 2 są ustandaryzowane więc raczej niczego takiego nie znajdziesz. Nie ma opcji zrezygnować z gniazda w wallboxie i podpiąć tam kabel bezpośrednio (na stałe) ?
Kabel ( na tych rysunkach ) jest podpięty na stałe, a wtyczka jest "zaparkowana" w wallboksie.
Jeżeli za bardzo wystaje, to można zrobić jakiś "parking" np: z boku.

Olecki

Pionier e-mobilności
Kabel ( na tych rysunkach ) jest podpięty na stałe, a wtyczka jest "zaparkowana" w wallboksie.
Nie, na górnym rysunku nie ma kabla, według opisu rysunku też kabel jest dołączany.

Uchwyt na końcówkę kabla w skrzynce nie ma sensu, w standardowych rozmiarów skrzynce nie ma gdzie tego zamontować aby dało się używać. Sam mam wallboxa schowanego w skrzynce elektrycznej i to przerabiałem.

Michal

Moderator
View attachment 16956
Musisz chyba sobie kupić osobne gniazdo/wieszak i zamontować z boku.

zibizz1

Pionier e-mobilności
Wtyczki sa różne, raczej maks 45 stopni, ewentualnie prosta krótsza, ale potrzeba tam troche miejsca na połaczenie. Możesz też po ładowarkę klina podłożyć na górze:)
1712165863745.png
1712165939006.png

chewbacca

Posiadacz elektryka
Musisz chyba sobie kupić osobne gniazdo/wieszak i zamontować z boku.
Na załączonym przeze mnie schemacie są dwie wersje wallboxa. Górna bez kabla i dolna z kablem. Ja posiadam górną ale odniosłem się do schematycznego obrazka z dolnej części tylko w celu zwizualizowania tego o co mi chodzi :) Więc nie chodzi tylko o "parkowanie" kabla a faktycznie podłączenie go na stałe i zamknięcie w szafce.
Nie ma opcji zrezygnować z gniazda w wallboxie i podpiąć tam kabel bezpośrednio (na stałe) ?
W piątek ma dotrzeć urządzenie. Myślałem o tym, tym bardziej że istnieje wersja tego wallboxa z wbudowanym kablem. Ale jeżeli będzie to wymagało trwałych przeróbek to bez sensu tracić gwarancję na nowe urządzenie...
Wtyczki sa różne, raczej maks 45 stopni, ewentualnie prosta krótsza, ale potrzeba tam troche miejsca na połaczenie. Możesz też po ładowarkę klina podłożyć na górze:)
View attachment 16960View attachment 16961
I to jest super pomysł z tym klinem! Niby banalny ale na niego nie wpadłem :) dzięki!