aadamuss

Posiadacz elektryka
Ktoś wie czy jest gdzieś możliwość zgłoszenia "martwego" Destination Chargera? Już 2 razy spotkałem się z sytuacją, gdzie obsługa hotelu, do którego się wybierałem, odpisała mi na maila, że już od długiego czasu nie posiadają Destination Chargera Tesli (Senator w Dźwirzynie i Radisson w Szklarskiej Porębie). W ubiegły weekend byłem w Green Mountain w Karpaczu gdzie również powinien znajdować się TDC.
Masz tam może jakieś pewne miejsce gdzie można naładować auto ?

eimi

Pionier e-mobilności
Znacie kogoś kto kupił performance? Żałuje wyboru? (rozważam performance zamiast long range jeśli zmieści się w dopłatach)
Znam takich co żałują felg ale wyboru nie ;)

lvlthn

Pionier e-mobilności
Znacie kogoś kto kupił performance? Żałuje wyboru? (rozważam performance zamiast long range jeśli zmieści się w dopłatach)
Hehe, nie ;)
Częściej słychać ciche pochlipywanie że zamiast perf kupiło się long range ;)

Oczywiście, kwestia gustu. Oba cisną w fotel jak szalone. Perf ma troszkę lepsze zawieszenie i pseudo kubełkowe fotele.

6a8

Posiadacz elektryka
Zauważyłem pojawiające się błędy ( w trybie serwisowym ) :
DIR_a018_hw_LVSupplyUV set, po różnym czasie ( 40 min, 17 h ) - cleared
Zastanawia mnie mocno te 17h, w tym okresie samochód był raczej uśpiony.
Ktoś już to dokładniej drążył, bo wcześniej raczej tego nie miałem ?

DIR_a018-c.JPG

nabrU

Moderator
Rozwiązaniem jest nie wchodzić do trybu serwisowego :p jak się nic nie dzieje i nie zawracać sobie głowy.

Mnie to wygląda na chwilowy spadek napięcia akumulatora LV co się może zdarzyć. Doładowany z baterii HV w jakimś momencie i problem zniknął

6a8

Posiadacz elektryka
Rozwiązaniem jest nie wchodzić do trybu serwisowego :p jak się nic nie dzieje i nie zawracać sobie głowy.

Mnie to wygląda na chwilowy spadek napięcia akumulatora LV co się może zdarzyć. Doładowany z baterii HV w jakimś momencie i problem zniknął
Hmm, chwilowe 17h ?

nabrU

Moderator
OK mój błąd. Wywal 'chwilowy' z mojego posta a i tak jego sens jest taki sam. Nie słyszałeś nigdy o rozładowaniu i ładowaniu aku 12/16V w BEV?