slaveq

Pionier e-mobilności
Hej jakiś dziwny dzwiek pojawił mi się ostatnio od strony kierowcy. Brzmi trochę jakbym miał w aucie bardzo cichy silnik spalinowy który przy około 50 km/h wydawał buczące dźwięki. Słychać to przy lewym przednim kole. Co to może być? Łożysko? Jeśli tak to jest na to gwarancja czy raczej wymiana na własny koszt? Ktoś z was miał coś takiego wcześniej?

Grisby

Nowy na Forum
Potrzebuję dane Modelu 3 LR RWD dla brokera ubezpieczeniowego, na stronach Tesli danych tego wariantu nie ma.
Pojemność baterii, moc silnika, masa własna itd.

danielm

Pionier e-mobilności
Potrzebuję dane Modelu 3 LR RWD dla brokera ubezpieczeniowego, na stronach Tesli danych tego wariantu nie ma.
Pojemność baterii, moc silnika, masa własna itd.
w papierach homologacyjnych, choć z tego co wiem tesla nie podaje pojemności baterii od dawna a masa własna czasem jest z kierowcą (+80kg)

kARPIU

Fachowiec
Dzięki wszystkim, ktorzy tutaj chętnie pomagają rozwiązywac mniejsze i/lub większe zagwozdki użytkowników.
Mam następujące pytanie. Jednym ruchem manetki zmiany biegow załączam tempomat, 2 ruchy załączaja "autopilota", a jak wyłączyć "autopilota" pozostawiając załączony tempomat? 3ci rok użytkuję samochód i jeszcze nie rozgryzłem tego

chewbacca

Posiadacz elektryka
Dzięki wszystkim, ktorzy tutaj chętnie pomagają rozwiązywac mniejsze i/lub większe zagwozdki użytkowników.
Mam następujące pytanie. Jednym ruchem manetki zmiany biegow załączam tempomat, 2 ruchy załączaja "autopilota", a jak wyłączyć "autopilota" pozostawiając załączony tempomat? 3ci rok użytkuję samochód i jeszcze nie rozgryzłem tego
Najłatwiej szarpnąć delikatnie kierownicą. Dodatkowo: przy włączonym kierunkowskazie, wystarczy dużo mniejsze szarpnięcie żeby rozłączyć autopilota (i zostawić TACC włączony). Korzystam z tego zawsze przy wyprzedzaniu :)

EDIT: nie tyle w sumie "szarpnąć" co delikatnie przełamać opór jaki AP stawia. Tak, żeby pasażerowie się nie pożygali no i niedajboże nie stwarzać niebezpiecznej sytuacji na drodze. Delikatnie, z wyczuciem i gwarantuję że pasażer nawet nie zauważy ;-)