Olecki

Pionier e-mobilności
Nie facet mial w Plusie jak ja. Nie ściemniam,
Wziął dual do swojego numeru a ja wczesniej zrezygnowalem. Dodam ze byly czasy w Plusie ze dual tylko firmom dawali.
I jak u niego dual działał to u nie nie przychodzily rozmowy.
Plus to w koncu po ok miesiącu naprawił
Na 100% sprawdzono, że dual ma inny numer a jest tylko podpiety pod master.
Dostajesz nową kartę..kutqs wsadzil drugie sima do auta i to mylilo, bo tylko sytuacja miqla miejsce jak jechal.
On byl niewinny ale nie życzliwy
Mylisz Dual SIM z dwiema kartami SIM dla jednego numeru. Korzystam z telefonu Dual SIM (numer służbowy i prywatny) od prawie 10 lat i są to normalnie dwa osobne 'telefony' w jednym. Główną różnicą między aparatami jest to czy mogą pozostać oba numery aktywne podczas rozmowy (tzn jak rozmawiasz to czy drugi numer wylogowywuje z sieci czy nie) - kiedyś kilka aktywnych końcówek mocy na raz mogło smażyć mózg mikrofalami.

Jusand

Posiadacz elektryka
Pytanie w kwestii haka, czy jeżeli Y LR dostępna od ręki nie ma haka, to czy można potem dołożyć? Jeśli tak to robi się poprzez serwis z aplikacji?

tokwi

Pionier e-mobilności
Kiedyś, a o tych czasach pisze @Bronek DualSim to była usłua operatora do 1 numeru telefonicznego wydawano 2 fizyczne karty SIM. Każda z tych kart miała swój indywidualny numer ICCID, ale oba te numery były mapowane do tego samego numeru telefonicznego sieci GSM. Niby 2 były w sieci, ale w danym momencie tylko jeden mógł dzwonić (to są już szczegóły jak przełączyć priorytet karty).
Era (PTC), dziś T-Mobile też miała taką ofertę. To się nazywało SIM Tandem. Też miałem. Wtedy nazywano to Dual SIM.

Czasami jak się coś popieprzyło, to ten sam numer telefoniczny (z 2 różnych ICCID) mógł chodzić pod różnymi umowami - i to się Bronkowi wydarzyło. Teoretycznie nawet mogły to być karty SIM z 2 różnych operatorów, choć przy blokadzie roamingu krajowego (taki był niedozwolony, dopoki sie nie pojawili wirtualni) to nie powinno w praktyce działać.

Dzis "DualSim" to co innego - cecha aparatu telefonicznego.

Bronek

Pionier e-mobilności
Mylisz Dual SIM z dwiema kartami SIM dla jednego numeru. Korzystam z telefonu Dual SIM (numer służbowy i prywatny) od prawie 10 lat i są to normalnie dwa osobne 'telefony' w jednym. Główną różnicą między aparatami jest to czy mogą pozostać oba numery aktywne podczas rozmowy (tzn jak rozmawiasz to czy drugi numer wylogowywuje z sieci czy nie) - kiedyś kilka aktywnych końcówek mocy na raz mogło smażyć mózg mikrofalami.
Nie będziemy sie kłócić bo to kwestia aparatu i takie mam ale to nie to samo co dual sim jak dwie karty do jednego nr . . w wielu telefonach sa dwa sloty itp . dobra koniec wyjasniliśmy o czym kazdy z nas myslał . dwa numery w jednym telefoni i jeden numer w dwóch telefonach OK Pies to j ...
Do tej pory mozna zamówić drugi sim do tego numeru ..

klata

Zadomawiam się
Pytanie w kwestii haka, czy jeżeli Y LR dostępna od ręki nie ma haka, to czy można potem dołożyć? Jeśli tak to robi się poprzez serwis z aplikacji?
Na stocku był Y którzy by mi odpowiadał ale chcę z hakiem którego nie miał. Rozmawiałem w ubiegłym tygodniu z jakimś doradcą z Tesli i powiedział mi, że nie ma możliwości późniejszego montażu.

Jusand

Posiadacz elektryka
Na stocku był Y którzy by mi odpowiadał ale chcę z hakiem którego nie miał. Rozmawiałem w ubiegłym tygodniu z jakimś doradcą z Tesli i powiedział mi, że nie ma możliwości późniejszego montażu.
I weź bądź tu mądry, raz czytam że można bez problemu a raz że problem. Cała Tesla 🤣