No mnie producent dał. Uczepione na żyłce cobym gdzieś nie odłożył.Myślałem o takiej zaślepce ale wytłumaczylem sobie że jakby była potrzebna to producent by ją dał w zestawie.
Znaczy - jest potrzebne.
No mnie producent dał. Uczepione na żyłce cobym gdzieś nie odłożył.Myślałem o takiej zaślepce ale wytłumaczylem sobie że jakby była potrzebna to producent by ją dał w zestawie.
Jak u Ciebie pada głownie prosto ( tzn. pionowo ) to klapka osłania, jeżeli zacina to może się przydać.@Slavekk_
Ale domyślam się, że piszesz o Megane.
Poprzedni ID.3 miał zaślepkę, żony Mii też ma (nawet dwie na oba porty) więc stąd moje pytanie... i jak widać zdania są podzielone.
W e-C4 też jest i mam ją założoną, jednak skoro w Tesli nie ma, to jej nie dokładam, widocznie producent uznał, że nie jest potrzebna. Nie porównywałem konstrukcji gniazd w obu autach, być może są jakieś różnice w konstrukcji, zerknę na to później.@Slavekk_
Ale domyślam się, że piszesz o Megane.
Poprzedni ID.3 miał zaślepkę, żony Mii też ma (nawet dwie na oba porty) więc stąd moje pytanie... i jak widać zdania są podzielone.
No przecież wszyscy o osłonie styków DC w gnieździe CCS piszemy . Pisząc o różnicach w konstrukcji, miałem właśnie na myśli, np. kąt i głębokość osadzenia.Ja piszę o porcie CCS2 w samochodzie.
Porty sa znormalizowane.
W Megance jest on tak z 1cm głębiej w stosunku do powierzchni nadwozia niż na twoim zdjęciu, a jednak producent dał...
Czym się tą zaślepkę ze zdjęcia wydłubuje? Paznokciem? Nie ma takich z uchwytem, jak u ludzi?
Odpowiadalem @nabrUNo przecież wszyscy o osłonie styków DC w gnieździe CCS piszemy . Pisząc o różnicach w konstrukcji, miałem właśnie na myśli, np. kąt i głębokość osadzenia.
Moje pierwsze mycie również skończyło się otwartą pod naciskiem wody klapką, po prostu nie pomyślałem, że ciśnienie wody ją otworzy. Teraz za każdym razem włączam funkcję "myjnia".No więc w czasach gdy jeszcze nie było funkcji "myjnia", radośnie pojechałem na samoobsługową i pod ciśnieniem wody X stwierdził, że powinien otworzyć klapkę, bo ktoś ją dotyka. Założę się, że żaden deszcz Wam tyle nie nakapie ile przez sekundę myjka potrafi tam nalać ;-)
A po myjni jeździliśmy na SuC się ładować.
Także raczej spoko.