ELuk

Pionier e-mobilności
Ja używam w formie fabrycznej, czyli bez takiego dynksa, ładuje z AC w domu.
Może ma to sens jak ładujesz w deszczu, ale raczej producent by coś takiego przewidział.

Pabloss

Posiadacz elektryka
Producent nie dał i po tylu latach produkcji samochodów nie przeprowadził "akcji serwisowej" :) więc wniosek jest jeden w Teslach nie jest to potrzebne.

nabrU

Moderator
Wczoraj w nocy ok. 21:00, a potem ok. 04:30 oraz dzisiaj ok. 20:00 uaktywnił mi się alarm i po jakichś 10 sek. się wyłączył. Nie było żadnych oczywistych przyczyn do uaktywnienia.
Stąd pytania:
- poza info w apce o aktywacji alarmu, nie ma nic na ekranie w samochodzie. Czy są jakieś logi aby dojść co aktywowało alarm?
- czy jest jakaś opcja wyłączenia klaksonu gdy alarm się uruchomi? Bo nowa Tesla robi na razie antyreklamę EV wśród sąsiadów (stoi na podjeździe do garażu) poprzez takie zachowanie ;)

Jako ruch celem eliminacji potencjalnej przyczyny, na razie wyłączyłem czujnik przechylenia / intruza.

Last edited:

nabrU

Moderator
Było jeżdżone dzisiaj i muchy nie stwierdzono :unsure:

ypl

Pionier e-mobilności
U mnie zero alarmów fałszywych, też czytałem, że mucha może hałasu narobić. Jak nie ma muchy, szyby zamknięte, wartownik nic nie pokazał, to bym się na serwis zgłosił, oni napewno pełne logi mają.