daniel

Señor Meme Officer
Czy montaż haka w TM3 można zamówić po jakimś czasie po odbiorze auta (np. po roku), czy tylko przy zamówieniu i konfiguracji auta?
Tesla mówi tylko przy zamówieniu, ale jestem ciekaw czy są jakieś aftermarketowe, bo chciałbym.

ciastek

Pionier e-mobilności
Czy montaż haka w TM3 można zamówić po jakimś czasie po odbiorze auta (np. po roku), czy tylko przy zamówieniu i konfiguracji auta?
Tylko przy zamówieniu.
Jeśli chcesz holować przyczepę to aftermarket Ci nie pomoże. Sprawdź pozycje O.1 i O.2 w dowodzie. Znajdziesz tam nic, zero. Nie wiem jak można to w naszym kraju przeskoczyć.
Na rowery jakiś akcesoryjny jak znajdziesz.

wiktor

Posiadacz elektryka
Dodatkowo dostałem info od Tesli na infolinii (09.2023), że samodzielny montaż haka może, jeżeli coś by się stało, być podstawą do odmówienia gwarancji.

bart_zaw

Posiadacz elektryka
Tylko przy zamówieniu.
Jeśli chcesz holować przyczepę to aftermarket Ci nie pomoże. Sprawdź pozycje O.1 i O.2 w dowodzie. Znajdziesz tam nic, zero. Nie wiem jak można to w naszym kraju przeskoczyć.
Ja mam wpisane w Yku pola O1/O2 -- a na stronie ostatnio weszła opcła montażu haka z podaną stawką (w sklepie Tesla). jak masz pusto w dowodzie to zerknij na COC czy tam były dane pod przyczepę i błąd przy rejestracji przez Urząd czy rzeczywiście nie ma przewidzianego paramentru.

ciastek

Pionier e-mobilności
Ja mam wpisane w Yku pola O1/O2
Mówimy o Modelu 3.
Model Y zawsze miał wpisane. Ba, pierwotnie hak można było zamontować jedynie po odbiorze.
EDIT: Przepraszam @bart_zaw , pomyliłem się z polami oraz źle Cię zrozumiałem. Tak jak mówisz, i jak mówi niżej @Olecki , to nie pola O.1 i O.2 ograniczają montaż haka.

Last edited:

Olecki

Pionier e-mobilności
Tylko przy zamówieniu.
Jeszcze ważniejsze jest to co wpisane w polach F2 i F3. Jeśli w F3 są kreski to legalnie nie zamontujesz nawet bagażnika na rowery, nie mówiąc o holowaniu przyczepy.

bart_zaw

Posiadacz elektryka
Mówimy o Modelu 3.
Model Y zawsze miał wpisane. Ba, pierwotnie hak można było zamontować jedynie po odbiorze.
EDIT: Przepraszam @bart_zaw , pomyliłem się z polami oraz źle Cię zrozumiałem. Tak jak mówisz, i jak mówi niżej @Olecki , to nie pola O.1 i O.2 ograniczają montaż haka.
Bardziej myślałem że szanse na błędy przy rejestracji są duże (ja miałem przejścia z masą i oświadczeniami) więc po cichu zakładałem że może tobie nie wpisali a w innych wydziałach kom. mają te pola wypełnione.

camel

Posiadacz elektryka
Jest jakiś sposób, aby na podstawie lokalizacji oprócz składania lusterek wyświetlał się obraz z kamer?

Dodatkowo, jak wyświetlić obraz z przedniej kamery np przy parkowaniu.

Michal

Moderator
Nie da się i nie ma możliwości.