Bronek

Pionier e-mobilności
przednia kamera niewiele by dała ale bez problemu mogliby to dodać. opcji nie ma
Zreszta widać co pokazują przednie kamery na postoju w menu serwis. Nic ciekawego.
Dziwę sie, że postanowiono oprzeć parkowanie na ich obrazie, zakladajac, iż nic w ułamku sekundy przed autem się nie zmieni, jak stracą obraz tego co przed zderzakiem podczas podkeżdżania. .

jarekrk

Nowy na Forum
Szybkie pytanie, czy posiada ktos z was model 3 zwykly RWD mieszkajac w okolicach gor?
Roznie u nas z odsniezaniem z rana(nie raz dopiero o 8-9 rano ktos odsniezy) pare gor/gorek przed domem wiec zawsze zima jest wyzwaniem plus ten snieg jednak trzyma sie x3 dluzej niz w miescie.
Zawsze 2-3 razy zima autobus laduje w rowie bo slabe drogi :D

W Krakowie deszczyk i auta jesienna a u nas 30km dalej na drogach bialo :)
Jak wyglada jazda tesla RWD w takich warunach, czy systemy wspomagajace daja rade?

danielm

Pionier e-mobilności
Szybkie pytanie, czy posiada ktos z was model 3 zwykly RWD mieszkajac w okolicach gor?
Roznie u nas z odsniezaniem z rana(nie raz dopiero o 8-9 rano ktos odsniezy) pare gor/gorek przed domem wiec zawsze zima jest wyzwaniem plus ten snieg jednak trzyma sie x3 dluzej niz w miescie.

Jak wyglada jazda tesla RWD w takich warunach, czy systemy wspomagajace daja rade?
mieszkam w bydgoszczy ale byłem RWD zimą kilka razy w górach. jako osoba która nie ma pojecia o jeżdzie w górach spaliną RWD dawało pięknie radę na podjazdach. przewaga elektryka nad spaliną jest możliwość dowolnego operowania pedałem przyspieszenia. nie musisz silnika wbijać na obroty, nie musisz się rozpędzać. oczywiście co 4 opony napędowe to nie dwie ale jest dobrze

danielm

Pionier e-mobilności
dzieki, ale miales tez przyjemnosc wtedy jezdzic po drogach kompletnie bialych?
Czy tylko mokro i bloto posniegowe?
białka tatrzańska. śnieg oraz w promocji czarny lód

Attachments

• 20220106_153116.jpg
    20220106_153116.jpg
    807,3 KB · Liczba wyświetleń: 47

krzyss

Pionier e-mobilności

No jesli masz takie warunki to zdecydowanie AWD… ta doplate wtedy warto zrobic

KrzysztofFly

Moderator
No jesli masz takie warunki to zdecydowanie AWD… ta doplate wtedy warto zrobic
Uważam podobnie, jeśli go stać, to zdecydowanie warto dopłacić do AWD. Ja tylko jeżdżę w góry 2-3 razy w sezonie zimowym i się zastanawiałem, ostatecznie wybrałem AWD (mam jeszcze Stelvio z napędem na 4 koła, wiec moje rozważanie bardziej było na zasadzie, co będzie jeśli postanowię je sprzedać i w góry na nart jeździć Teslą). Gdybym mieszkał w górach, to nawet bym się nie zastanawiał.