teślomierz

Fachowiec
Jeśli mam leasing z satander multirent to oni mają obowiązek mi dać samochod zastępczy na czas naprawy?
Nie mówię o aucie od ubezpieczycicela bo mi nie przysługuje tylko od leasingodawcy?
Powiedzieli ze skonczyly im się auta i nie mogą mi dać.

CyanAppl16

Posiadacz elektryka
Czy jeżeli będę leasingować TMY to EAP lepiej wliczyć w cenę leasingu czy wykupić osobno po odbiorze auta? Czy tak można?

Czy EAP będzie mógł w przyszłości parkować też przodem?

Czy summon działa już dobrze?

Bisek

Fachowiec
Czy jeżeli będę leasingować TMY to EAP lepiej wliczyć w cenę leasingu czy wykupić osobno po odbiorze auta? Czy tak można?
Najlepiej w ogóle nie kupować. Mam, moim zdaniem niewarte ceny.

Możesz zrobić to na oba sposoby czyli wliczyć w leasing albo dokupić później.

Zwróć uwagę, że do obliczenia ubezpieczenia może być brana pod uwagę wartość całej faktury (razem z EAP) więc teoretycznie jak kupisz później to możesz mieć dzięki temu niższą składkę AC/OC.

Nie wiem, czy nadal jest promka na 1 miesiąc EAP za darmo. Jeśli tak, to warto poczekać z dokupieniem. Sprawdzisz czy naprawdę Ci tego brakuje jak się skończy darmowy miesiąc a i może przez ten czas zdobędziesz jakąś kasę za polecenie.

CyanAppl16

Posiadacz elektryka
Najlepiej w ogóle nie kupować. Mam, moim zdaniem niewarte ceny.

Możesz zrobić to na oba sposoby czyli wliczyć w leasing albo dokupić później.

Zwróć uwagę, że do obliczenia ubezpieczenia może być brana pod uwagę wartość całej faktury (razem z EAP) więc teoretycznie jak kupisz później to możesz mieć dzięki temu niższą składkę AC/OC.

Nie wiem, czy nadal jest promka na 1 miesiąc EAP za darmo. Jeśli tak, to warto poczekać z dokupieniem. Sprawdzisz czy naprawdę Ci tego brakuje jak się skończy darmowy miesiąc a i może przez ten czas zdobędziesz jakąś kasę za polecenie.
Ja EAP chciałbym głównie se względu na parkowanie, bo naczytałem sie dużo jaki to tragiczny jest promień skrętu. Lubię też nowości i myślę, że np. taki summon sterowany z telefonu to niezły bajer ;)

Ratt

Posiadacz elektryka
Ja EAP chciałbym głównie se względu na parkowanie, bo naczytałem sie dużo jaki to tragiczny jest promień skrętu. Lubię też nowości i myślę, że np. taki summon sterowany z telefonu to niezły bajer ;)
Rozczaruję Cię. Dzięki głupocie UE w kwestii "prostowania bananów" musisz być w zasięgu BT żeby w ogóle działało czyli jakieś 5-6 m. Nic niedający gadżet w naszych realiach prawnych. Ale żeby nie było sam mam FSD i wiarę że kiedyś będzie działał w UE :)

Last edited:

CyanAppl16

Posiadacz elektryka
Rozczaruję Cię. Dzięki głupocie UE w kwestii "prostowania bananów" musisz być w zasięgu BT żeby w ogóle działało czyli jakieś 5-6 m. Nic niedający gadżet w naszych realiach prawnych. Ale żeby nie było sam mam FSD i wiarę że kiedyś będzie działał w UE :)
Ok, wystarczy, żeby wyjechać z wąskiego miejsca postojowego ;)

Czy jak zamówię 5 kwietnia to jest szansa na odbiór przed 20? Niech to, to bez znaczenia bo musiałbym odebrać do końca marca :(

Bronek

Pionier e-mobilności
Od kiedy działa ponownie , bo zdechl na lata , wyjeżdżam z garażu i parkuje często summonem.
Waski garaż (zagracony) to albo żona z tylu (falcon doors) albo musze wyjechać też lekko wciskając się na fotel kierowcy. Więc jak nie pada deszcz, summon się przydaje.
Parkowanie , wyprzedzanie itd , też często w użyciu.
Te 6 m dla jazdy "do celu" i "przyjedź do mnie" to glupota .Ale siedzac w środku i sterując smartfonem przejechal z 12 m
. Niemniej to za mało aby np z sensem wyjechal z miejsca parkingiwego rozsadny kawalek

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
Czy wg. użytkowników poprzedniej jak i obecnej (HL) wersji Modelu 3 tak zwany "EAP" jest warty wykupienia?
W tym momencie fajnie mieć EAP, ale się raczej nie opłaca.
Jeśli wypali FSD (Nadzorowane) za pół roku w Europie (bo jest na to realna szansa), będzie fajniej mieć FSD niż EAP. Czy się będzie opłacać, to indywidualna sprawa.

Ja bym poczekał z decyzją, jeśli nie ma pośpiechu