Też to zauważyłem, czasami tak się dzieje, dlatego traktuje kamerę jako podpowiedź gdzie jechać, ale słucham czujników.widok z tylnej kamery zaczal lekko klatkowac - szybsze cofanie moze spowodowac najpierw wjechanie w przeszkode a dopiero potem sync obrazu.. any idea?
Mam to samo. Dla mnie dyskwalifikuje to kamerę cofania. Gdybym na niej polegał tak jak w innych samochodach to już bym w coś wjechał.widok z tylnej kamery zaczal lekko klatkowac - szybsze cofanie moze spowodowac najpierw wjechanie w przeszkode a dopiero potem sync obrazu.. any idea?
U mnie straty są w okolicach 2.6% na podstawie podlicznika garażowego... przy ładowaniu w garażu 1f bez potrzeby podgrzewać baterięU mnie dzisiaj naładował 35 kWh (50% baterii). A z sieci pobrał 36 kWh.
Usłyszałem przypadkiem w serwisie, że to urok nowego softu. Chyba.widok z tylnej kamery zaczal lekko klatkowac
AMD ryzen pomoże?Usłyszałem przypadkiem w serwisie, że to urok nowego softu. Chyba.
raczej nie, w instrukcji obslugi np Volkswagena jest napisane, ze oznaczenie czerwone / pikanie to okolo 20 cm (z tego co pamietam) a zapas jest po to by przy parkowaniu inne auto mialo jak wyjechacCzy jest możliwość zmiany czułości czujników by nie krzyczały stop od 30 cm?
ewidentnie tego nie bylo przed softem z pokazem swietlnym..Mam to samo. Dla mnie dyskwalifikuje to kamerę cofania. Gdybym na niej polegał tak jak w innych samochodach to już bym w coś wjechał.
Czy jest możliwość zmiany czułości czujników by nie krzyczały stop od 30 cm?