Frunek

Fachowiec
Czy to normalne, że przy ładowaniu ze zwykłego gniazdka w domu (~2.5kW) załącza się jakieś chłodzenie? Wczoraj rano coś takiego słyszałem, jakby szum wiatraka, jakieś pół godziny po podłączeniu TM3 do ładowania. Temperatura na zewnątrz około 10°C, bateria nie była rozgrzana po jeździe.

Gandalf

Pionier e-mobilności
Czy to normalne, że przy ładowaniu ze zwykłego gniazdka w domu (~2.5kW) załącza się jakieś chłodzenie? Wczoraj rano coś takiego słyszałem, jakby szum wiatraka, jakieś pół godziny po podłączeniu TM3 do ładowania. Temperatura na zewnątrz około 10°C, bateria nie była rozgrzana po jeździe.
Wiem, że to niezbyt rzeczowa odpowiedź, ale z Teslą nic nie jest normalne ;-)
Jak potrzeba to chłodzi, jak potrzeba to podgrzewa, jak robi coś czego nie powinien, to pewnie sobie w logach Tesla znajdzie i poprawi.
Trzeba się przyzwyczaić, że żyje własnym życiem i przy tym wydaje czasem dźwięki mimo iż nie była proszona.
Hm. powyższe zdanie w sumie równie dobrze opisuje moją lodówkę.

Bronek

Pionier e-mobilności
U mnie mniej lodówkę, a bardziej żołądek i i kichy.
Nie zapomne jak wyła podczas aktualizacji, jakby to ja bolało.
Strzały z zaworów ustąpiły.
Juz się przyzwyczaiłem, jak jest cicho to boje się, że popsuta.

danielm

Pionier e-mobilności
jeżdzić i obserwować. 2 razy w tygodniu jeżdze do wujka na drugi koniec miasta, zostawiam mu torby z jedzeniem i po 15 minutach wracam do auta i tez zawsze coś już chodzi pod maską niewiadomo po co :)

Kmicin

Zadomawiam się
Hejka. Czy na zwykłym tempomacie (1 raz w dół) czy poza tempomatem działa też "okrojony" system pasa ruchu, w sensie jeśli auto zjedzie do lini tesla jakoś ostrzeże badz odbije?
Oraz czy przy zmianie pasa ruchu tempomat też się wyłącza jak autopilot i ponownie trzeba za każdym razem (wajha w dół)? Dzieki

Kmicin

Zadomawiam się
Czy któż z użytkowników mógłby mi "zasymulować" trasę w Tesli 3 Sr+ z Katowice do Erfurt. Chciałbym się dowiedzieć jak Tesla symuluje taka trasę ile ładowań i czas tych ładowań itp. Niestety ja jescze poczekam na odbiór a często będę ta trasę pokonywał i ciekawość mnie zżera już. Dziękuję serdecznie.