karol.kar

Pionier e-mobilności
Moim zdaniem działa super, tutaj znajdziesz opis funkcji:
Thread 'Polskie Komendy Głosowe Tesla' https://forum.elektrowoz.pl/threads/polskie-komendy-glosowe-tesla.250/

Od czasu powstania wątku doszło chyba kilka komend ale nie pamiętam teraz jakich.
Komendy PL działają na tyle dobrze że jak chcesz sobie posłuchać pana Bono to lepiej podać w ojczystym języku niż w EN.
Podasz: "słuchaj ju-tu" to Ci zapoda jakieś dziwactwa o youtube, natomiast "słucha u-dwa" od razu podane to co ma być :)
Ileż to ja się do Tesli na jutowałem zanim wpadłem na u-dwa.

Michal

Moderator
Wyszukiwanie głosowe działa chyba przez Google, więc to chyba oni są winni ;)
Ps. przy okazji trafiłem na opis funkcji głosowych na stronie tesla: [kilk] (w wersji US jest opisane więcej komend).

Michal

Moderator
A jaka jest komenda? Bo w polskiej wersji opisu komend jej nie ma.
Może "otwórz kamerę" albo "uruchom kamerę" - "otwórz" jest bardzo podobne do "odtwórz" - może dlatego Ci się psuje. Spróbuj uruchom - to nie jest podobne do niczego ;)

Bronek

Pionier e-mobilności
A jaka jest komenda? Bo w polskiej wersji opisu komend jej nie ma.
Może "otwórz kamerę" albo "uruchom kamerę" - "otwórz" jest bardzo podobne do "odtwórz" - może dlatego Ci się psuje. Spróbuj uruchom - to nie jest podobne do niczego ;)
Krzycz do woli :) Mi zabrakło pomysłów
Czasem Ci cofnie stacje lub utwór, otworzy ostatnie połączenia.......itd
W angielskim pokazuje na kilka sposobów, łapiąc kontekst polecenia.
Np " back camera" revers.."Show rear view" itd itp

rawier

Posiadacz elektryka
ja włączenie kamer umieściłem w menu szybkiego wyboru, natomiast najbardziej brakuje mi opcji włączenia zamkniętego obiegu. Można go wyłączyć ale sposobu na włączenie nie znalazłem (a spędziłem kiedyś dobrych kilka chwil czekając na córkę, próbując coraz to wymyślniejszych komend :))

Michal

Moderator
ja włączenie kamer umieściłem w menu szybkiego wyboru, natomiast najbardziej brakuje mi opcji włączenia zamkniętego obiegu. Można go wyłączyć ale sposobu na włączenie nie znalazłem (a spędziłem kiedyś dobrych kilka chwil czekając na córkę, próbując coraz to wymyślniejszych komend :))
W komendach głosowych US jest : "Turn on recirculate".
Ehhh... Przecież podałem link na górze :/