Michal

Moderator
Tutaj znalazłem jakieś badanie różnic:
Różnica to spadek ciśnienia z 0,734 MPa przy 15C do 0,660 MPa dla azotu vs 0,650 MPa dla powietrza przy -10C, czyli różnica w spadku ciśnienia to niecałe 12% - moim zdaniem pomijalnie mało.
Jeśli Kindze ciśnienie spadło z dokładnie 3,1 do dokładnie 2,7, to z azotem zmiana była by z dokładnie 3,1 do dokładnie 2,748.

Attachments

• powietrze vs azot.jpg
    powietrze vs azot.jpg
    264,4 KB · Liczba wyświetleń: 89

poochaty

Posiadacz elektryka
Tutaj znalazłem jakieś badanie różnic:
Różnica to spadek ciśnienia z 0,734 MPa przy 15C do 0,660 MPa dla azotu vs 0,650 MPa dla powietrza przy -10C, czyli różnica w spadku ciśnienia to niecałe 12% - moim zdaniem pomijalnie mało.
Jeśli Kindze ciśnienie spadło z dokładnie 3,1 do dokładnie 2,7, to z azotem zmiana była by z dokładnie 3,1 do dokładnie 2,748.
Pełna zgoda. Problem do pominięcia. Tylko należy pamiętać o dopompowaniu przed sezonem zimowym. Amen.

Robert RM

Zadomawiam się
hej,
mam 2 szybkie pytania:
1. dogrywam z Leasingiem temat umowy. Czy 500zł opłaty rezerwacyjnej wchodzi w kwotę zamówienia czy nie?
(dla jasności: czy przy cenie 200 000zł na umowie powinno być 200 000zł czy 199 500?
2. Z tego co kojarzę w ramach gwarancji Tesli jest również Assintance - czy jest potrzeba brania osobnego assistance przy okazji ubezpieczenia czy to Teslowe wystarczy?

krzyss

Pionier e-mobilności
Ja leasing wzialem na calosc a tesla po 2 miesiacach sama bez upominania odeslala mi to 500.-
Tak jest latwiej w moim leasingu.

Niby tesla daje assistance ale ono jest okrojone i nie dziala w krajach gdzie nie ma tesli.
Dodatkowo nie zapewni Ci hotelu, auta zastepczego itp.

gim-kg

Pionier e-mobilności
2. Z tego co kojarzę w ramach gwarancji Tesli jest również Assintance - czy jest potrzeba brania osobnego assistance przy okazji ubezpieczenia czy to Teslowe wystarczy?
Przede wszystkim assistance Tesli dotyczy tylko i wyłącznie usterki samochodu, bądź uszkodzenia koła. Assistance od ubezpieczyciela to także odholowanie samochodu po kolizji, wypadku, bądź „braku paliwa”.

Wyszpa3

Nowy na Forum
Czy ktoś może podpowiedziec jak użytkując samochód z firmy Arval w wynajmie długoterminowym można zarejestrować i zalogować się do aplikacji Tesli?

Tur

Nowy na Forum
Chciałbym zmienić coś w swoim zamówieniu na koncie Tesli. Nie mogę znaleźć miejsca gdzie to mogę zrobić. Wydaje mi się że kiedyś z ciekawości tam byłem i było to proste a teraz za nic nie mogę znaleźć gdzie się to edytuje. Pomoże ktoś ?
Szkoda że nikt nie pomoże, tesla też nie odbiera.

rawier

Posiadacz elektryka
Pełna zgoda. Problem do pominięcia. Tylko należy pamiętać o dopompowaniu przed sezonem zimowym. Amen.
ja dla wygody zakupiłem kompresor Xiaomi - na dopompowanie 4 kół sprawdza się wyśmienicie a jest na tyle mały, że można go wrzucić do torby z UMC...