ciastek

Pionier e-mobilności
Szczególnie wkurzający jest sygnał po zamknięciu auta. Pewnie budzi sąsiadów rano
Wyłącz go. Controls (ikona samochodu) > Blokady > Dźwięk potwierdzenia blokady.
Serwis manual pokazuje, że Model 3 ma klakson w jednym z dwóch miejsc - za przednia tablica rejestracyjna lub przed lewym przednim kołem. Nie udało mi się znaleźć, kiedy ta zmiana została wprowadzona.
Pamietam tez, że Tesla miała kiedyś w planie zastąpienie klaksonu, alarmu i głośnika PWS/boomboxa jednym głośnikiem, ale też nie mogę znaleźć na ten temat informacji.

Darek1

Posiadacz elektryka
Jaki miałeś stan naładowania? Do pełnego i Salomon nie naleje.
Musisz włączyć podgrzewanie kabiny i tym samym baterii. Baterie LFP tak mają. Nie mogą być ładowane jak są zimne. Dlatego rekuperacja jest mikroskopijna na zimno. Jak się zagrzeją w czasie jazdy lub przy podgrzewaniu kabiny, to mogą być ładowane coraz większymi dawkami prądu

PiotrS

Posiadacz elektryka
Podgrzewanie było, ale krótkie. Takie z 5 minut.
A rekuperacji nie było żadnej.
Toczył się jak ICE na luzie.

Darek1

Posiadacz elektryka
U mnie przy -5 bez podgrzewania regeneracja jest na poziomie mikroskopijnym, tak jakby jej wcale nie było.
Podgrzewanie powoduje, że jest od razu mniej więcej 50% regeneracji

sd tosia

Posiadacz elektryka
w chinach bardzo popularne, można kupić teslowe mikrofony. tylko czemu ta opcja jest domyślnie włączona poza chinami
A to nie jest tak, że w trybie caraoke utwory odtwarzane z ikoną mikrofonu nie wycinają wokalu, a z przekreślonym odfiltrowuje (albo odwrotnie)?

Michal

Moderator