daniel

Señor Meme Officer
A to nie jest tak, że w trybie caraoke utwory odtwarzane z ikoną mikrofonu nie wycinają wokalu, a z przekreślonym odfiltrowuje (albo odwrotnie)?
1669107813648.png

Tak, ale bez tego u mnie jest błąd ładowania.

Rafalski

Posiadacz elektryka
Czy wy tez tak macie ze auto samo się wybudza? Wstając rano mam w aplikacji ze ostatnio wyświetlano np 2 godz temu, mimo ze nie ruszałem appki ani samochodu. Odświeżanie w tle mam wyłączone tylko położenie mam „zawsze” telefon to iPhone

Michal

Moderator
Czy wy tez tak macie ze auto samo się wybudza? Wstając rano mam w aplikacji ze ostatnio wyświetlano np 2 godz temu, mimo ze nie ruszałem appki ani samochodu. Odświeżanie w tle mam wyłączone tylko położenie mam „zawsze” telefon to iPhone
Ładujesz auto w nocy? Jeśli tak, to w czasie ładowania jest online. Ja mam ustawione ładowanie przed 7 rano i widać, że codziennie przed 7 rano jest jakaś aktywność podczas ładowania, a wygląda to przykładowo tak (zielony obszar, to auto raportujące, że jest online):

1669223145878.png

(przykładowo długi okres online dziś, to postój w mieście z włączonym wartownikiem)

Last edited:

Rafalski

Posiadacz elektryka
Na ten moment nie ładuje auta w nocy, nie mam tez włączonego wartownika. Jest w zwykłym trybie postoju. Dziwi mnie dlaczego sam potrafi się wybudzić i po co to robi.

Michal

Moderator
Na ten moment nie ładuje auta w nocy, nie mam tez włączonego wartownika. Jest w zwykłym trybie postoju. Dziwi mnie dlaczego sam potrafi się wybudzić i po co to robi.
W takim razie jedyne co przychodzi mi do głowy, to:
  • sprawdzanie aktualizacji - auto chyba 2 razy dziennie łączy się "z bazą" i sprawdza czy są aktualizacje;
  • nie lubię Apple, więc zawsze zakładam ich złą wolę - nie wiem jak tam ustawić aplikację i uprawnienia, żeby się nie łączyło.

Gdzie można dostać taki pasek ze statystykami? Wyglada to trochę jak Home Assistant
Jest to dokładnie Home Assistant z https://github.com/alandtse/tesla ;)

Darek1

Posiadacz elektryka
Nie mam takiego ładnego paska ani IOSa tylko robocika androida. Aplikacja zawsze mi pokazuje ostatni czas wyświetlania taki jak faktycznie ją uruchamiałem. Nawet rano, jak samochód się nagrzeje, to dostaję powiadomienie, ale czas ostatniego wyświetlania jest sprzed wielu godzin, kiedy faktycznie zaglądałem do aplikacji