Kmicin

Zadomawiam się
Jest jakaś możliwość włączenia podglądu z przedniej kamery przy parkowaniu? Chyba że to i tak nic nie da bo ona nie obejmuje najbliższego otoczenia przed zderzakiem... Przy usuniętych czujnikach to jakaś porażka jeśli chodzi o przód. Z tyłu i boki kamerki wystarcza.

Kmicin

Zadomawiam się
Dzieki, będę się przyzwyczajał. Jescze ost pyt, jutro z rana jadę na wymianę opon, czy karty Tesla są już z automatu sparowane z autem czy muszę je parować. Mam póki co połączony telefon jako key, ale u wulkanizatora muszę kartę dać. Dziś późno odebrałem auto nie miałem czasu niż ogarnąć a rano wymiana opon. Nie chcę mieć mega stresu rano więc pytam czy muszę je jakoś jutro sparować czy one były już od początku połączone z autem.

Kmicin

Zadomawiam się
Stały jeszcze jakieś fury czy znowu im się udało wszystko na koniec kwartału wydać ?
Odbierałem w DE. Tabakę ostra tam mają. Inny rynek nie ma co porównywać.
Na każdym z centr Tesli w DE, kilkadziesiąt badz setki aut stoi. Kolejki po odbiór jak do Tesco po Karpia. Na forum De jest duzo zdjęć nawet.

daniel

Señor Meme Officer
Dzieki, będę się przyzwyczajał. Jescze ost pyt, jutro z rana jadę na wymianę opon, czy karty Tesla są już z automatu sparowane z autem czy muszę je parować. Mam póki co połączony telefon jako key, ale u wulkanizatora muszę kartę dać. Dziś późno odebrałem auto nie miałem czasu niż ogarnąć a rano wymiana opon. Nie chcę mieć mega stresu rano więc pytam czy muszę je jakoś jutro sparować czy one były już od początku połączone z autem.
Karty są przypisane do auta. Żeby zapisać telefon jako klucz to chyba musiałeś użyć karty, żeby potwierdzić.

danielm

Pionier e-mobilności
wyłącz w aucie alarm/pochylenie czy jak to się tam nazywa, bo jak zamkniesz samochód i go podniosą to zacznie wyć :)

SkropMe

Zadomawiam się
Czy są tu właściciele TM3 ktore nie maja ładowarki w domu? :) Jeśli tak, to proszę o krótki opis daily/weekly routine w kwestii ładowania samochodu poza domem.
Korzystam tylko z publicznych punktów, mam łącznie 7 wejść AC darmowych w mieście, oblegane są bardzo ale ludzie używają PlugShare więc fajnie. Najbliższe miejsce to 1.5km 3x stacje max 7.4kW, następna 4km to 4x wejścia moc 22kw AC. Zostawiam auto na 3-5 godziny i wracam później po nie. Z jednego miejsca 15 minut na piechotę, z drugiego 45 minut w jedna stronę. Często w sumie spaceruje ale jak na freenow, bolt itp. Trafi się promka to wracam z dalszego miejsca Taxi za 5-8zł.