danielm

Pionier e-mobilności
Ciekawostka, od Google jest tylko widok satelitarny. Cała reszta to jest ogarnięta przez MapBoxa
chyba kilka różnych systemów, od liczenia trasy chyba jest osobny system, od informacji o korkach CHYBA jest google. mapy wektorowe tak jak mówisz mapbox który można sobie samemu edytować jak ma się konto

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
Ciekawostka, od Google jest tylko widok satelitarny. Cała reszta to jest ogarnięta przez MapBoxa
Były też przypadki, że edycja OSM aktualizowała coś w nawigacjach Tesli.
Czasami się zdarza bezsensowne wyznaczenie trasy, ale wersja GMaps wygląda dokładnie tak samo.
W Azji dostawcy map są inni, nawet nawi wygląda trochę inaczej

Więc mapy/nawi w Teslach to tajemnicza sprawa i nawet jeśli kiedyś coś było wiadomo, to dziś może być inaczej

danielm

Pionier e-mobilności
Czasami się zdarza bezsensowne wyznaczenie trasy, ale wersja GMaps wygląda dokładnie tak samo.

Więc mapy/nawi w Teslach to tajemnicza sprawa i nawet jeśli kiedyś coś było wiadomo, to dziś może być inaczej
tak, w azji mają graficznego asystenta pasa ruchu, my w europie mamy innego niż google, moim zdaniem gorszego ale google też nie jest idealny. tesla czasami łuk drogi pokazuje jako skrzyżowanie na którym trzeba jechać prosto, ale wyznaczanie trasy jest chyba googlowe. mieliśmy w bydgoszczy protest przeciwko smrodowi z zakłądów wywożących śmieci. protest polegał na przechodzeniu przez pasy jednej z głównych ulic miasta. google maps zamknął drogę wyznaczając objazdy, tesla zrobiła to samo mimo map offline i mojego braku premium wtedy.

danielm

Pionier e-mobilności
Mapa jest offline, ale informacje o ruchu/korkach są zawsze online, także bez premium
ja to wiem i ja nie o tym. chodzi mi o system ustalania trasy który jest na podstawie googla. nawet gdy tesla ma stare mapy i prowadzi drogami polnymi bo jakąś ekspresówke ma zamkniętą to czas dojazdu pokrywa się z googlem

mgapinski

Posiadacz elektryka

map box ciągnie z OSM, często 1:1